Ђорђић: Оно што Златан зна, не може да се научи!

Бојан Ђорђић, бивши фудбалер Манчестер Јунајтеда и Црвене звезде изјавио је да је игра нападача 'Ђавола' Златана Ибрахимовића нешто што не може да се научи.

Фудбал 01.01.2017 | 12:00
Ђорђић: Оно што Златан зна, не може да се научи!
Иако је Швеђанин премашио очекивања многих у првом делу Премијер лиге бивши саиграч из репрезентације (до 21 године) изјавио је за енглески медије да је, још од тренутка када је Ибра напустио Пари Сен Жермен и потписао за Манчестер, знао да ће Ибра оставити траг на Олд Трафорду.

“Он не виче на терену, али је зато гласан у тунелу и све што види на тренингу он то одради на терену. Ту је кад год вам је потребан и прави је вођа“.

Ђорђић је каријеру је започео у Бромапојкам (Шведска). а 1999. године је прешао у енглески Манчестер јунајтед, за који је наступио само два пута. Алекс Фергусон је сматрао да је Ђорђић изузетно талентован играч који ће убрзо постати редовни члан његове прве екипе. Међутим, повреде су га спречиле да се докаже. године. У међувремену је био ипозајмљен играч Шефилд Венздеју, Црвеној звезди, данском Архасу и шкотском Глазгов Ренџерсу.

“Људи желе да виде нешто занимљиво, треба им победник, а Златан је прави победник. Ако погледате екипу Манчестер Јунајтеда, ту нема много играча који би могли да се истакну када ствари крену на горе“.

Швеђанин српског порекла каже за бившег саиграча из репрезентације да је један од надоминантнијих нападача у светском фудбалу.

“Он је увек био далеко од великих повреда, увек је био један корак испред свих. Није исти играч као пре 15 година, више је као Кристијано Роналдо када се пробијао“. У међувремену је постао машина за давање голова. Све боље је разумео и читао игру, радио је на томе и то је нешто што не може да се научи".

Уколико постигне погодак на утакмци против Мидлзброа, Ибрахимовић би могао да сруши свој лични рекорд од 50 голова у календарској години, а Ђорђић верује да ће шведски нападач остати на Олд Трафорду и наредне сезоне и додати још трофеја својој биографији.

“Уколико буду играли Лигу шампиона наредне сезоне, Ибрахимовић ће остати“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар