Đorđić: Ono što Zlatan zna, ne može da se nauči!

Bojan Đorđić, bivši fudbaler Mančester Junajteda i Crvene zvezde izjavio je da je igra napadača 'Đavola' Zlatana Ibrahimovića nešto što ne može da se nauči.

Fudbal 01.01.2017 | 12:00
Đorđić: Ono što Zlatan zna, ne može da se nauči!
Iako je Šveđanin premašio očekivanja mnogih u prvom delu Premijer lige bivši saigrač iz reprezentacije (do 21 godine) izjavio je za engleski medije da je, još od trenutka kada je Ibra napustio Pari Sen Žermen i potpisao za Mančester, znao da će Ibra ostaviti trag na Old Trafordu.

“On ne viče na terenu, ali je zato glasan u tunelu i sve što vidi na treningu on to odradi na terenu. Tu je kad god vam je potreban i pravi je vođa“.

Đorđić je karijeru je započeo u Bromapojkam (Švedska). a 1999. godine je prešao u engleski Mančester junajted, za koji je nastupio samo dva puta. Aleks Ferguson je smatrao da je Đorđić izuzetno talentovan igrač koji će ubrzo postati redovni član njegove prve ekipe. Međutim, povrede su ga sprečile da se dokaže. godine. U međuvremenu je bio ipozajmljen igrač Šefild Venzdeju, Crvenoj zvezdi, danskom Arhasu i škotskom Glazgov Rendžersu.

“Ljudi žele da vide nešto zanimljivo, treba im pobednik, a Zlatan je pravi pobednik. Ako pogledate ekipu Mančester Junajteda, tu nema mnogo igrača koji bi mogli da se istaknu kada stvari krenu na gore“.

Šveđanin srpskog porekla kaže za bivšeg saigrača iz reprezentacije da je jedan od nadominantnijih napadača u svetskom fudbalu.

“On je uvek bio daleko od velikih povreda, uvek je bio jedan korak ispred svih. Nije isti igrač kao pre 15 godina, više je kao Kristijano Ronaldo kada se probijao“. U međuvremenu je postao mašina za davanje golova. Sve bolje je razumeo i čitao igru, radio je na tome i to je nešto što ne može da se nauči".

Ukoliko postigne pogodak na utakmci protiv Midlzbroa, Ibrahimović bi mogao da sruši svoj lični rekord od 50 golova u kalendarskoj godini, a Đorđić veruje da će švedski napadač ostati na Old Trafordu i naredne sezone i dodati još trofeja svojoj biografiji.

“Ukoliko budu igrali Ligu šampiona naredne sezone, Ibrahimović će ostati“.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar