Нуркић се наљутио: Нисам дошао да сједим на клупи, не могу да прихватим ово!

Експлозија српског центра Николе Јокића је директно утицала на статус репрезентативца БиХ!

Кошарка 01.01.2017 | 13:15
Нуркић се наљутио: Нисам дошао да сједим на клупи, не могу да прихватим ово!
Денверов тренер Мајкл Мелоун је на почетку сезоне био у дилеми да ли да више верује уНиколу Јокића или Јусуфа Нуркића. Потом је пробао експеримент са “Балканским торњевима” у којем је Нуркић био стартер на позицији центра, а Јокић “четворка”.

У том екеспреименту Јокић није могао да искаже пун потенцијал, поштено је од тренера затражио да га пресели на клупу и Мелоун је потом пресекао да Србија врати на позицију класичне “петице”. То се испоставило као пун погодак јер је Јокић експлодирао у наставку сезоне. Али то је директно утицало и на статус Јусуфа Нуркића чија се минутажа постепено смањивала, да би у последње време постао играч на којег Мелоун уопште не рачуна. Што се Босанцу уопште не свиђа…

“Тешко ми је. Имам 22 године и дошао сам да играм, а не да седим на клупи. Није лако да се навикнете од улоге стартера на минутажу од три или четири минута по утакмици, а на четири утакмице нисам ни играо. Не могу то да прихватим. Нико не разуме моју позицију у екипи, али могу неке ствари да контролишем, па ће мој агент одрадити свој посао како треба”,поручио је Нуркић.

Босански репрезентативац је дошао у НБА лигу годину дана пре Јокића, у првој сезони је на 17,8 минута по мечу бележио 6,9 поена. У другој је имао 8,2 поена за 17,1 минута у просеку по утакмици. Али половину сезоне је пропустио због болести. Када се вратио, Јокићје већ после сјајне дебитантске сезоне (10 поена по мечу) стекао поверење тренераМелоуна, а ове сезоне га је потпуно изгурао из тима.

“Не играм и то није добро за мене. Уопште се не осећам као део тима. Тешко је све прихватити када од стартног центра постанете играч који је ван ротације, а нико ништа вам не говори. Није до мене. Ја тренирам сваки дан жестоко, а тако ће и даље бити”, додао јеНуркић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар