Nurkić se naljutio: Nisam došao da sjedim na klupi, ne mogu da prihvatim ovo!

Eksplozija srpskog centra Nikole Jokića je direktno uticala na status reprezentativca BiH!

Košarka 01.01.2017 | 13:15
Nurkić se naljutio: Nisam došao da sjedim na klupi, ne mogu da prihvatim ovo!
Denverov trener Majkl Meloun je na početku sezone bio u dilemi da li da više veruje uNikolu Jokića ili Jusufa Nurkića. Potom je probao eksperiment sa “Balkanskim tornjevima” u kojem je Nurkić bio starter na poziciji centra, a Jokić “četvorka”.

U tom ekespreimentu Jokić nije mogao da iskaže pun potencijal, pošteno je od trenera zatražio da ga preseli na klupu i Meloun je potom presekao da Srbija vrati na poziciju klasične “petice”. To se ispostavilo kao pun pogodak jer je Jokić eksplodirao u nastavku sezone. Ali to je direktno uticalo i na status Jusufa Nurkića čija se minutaža postepeno smanjivala, da bi u poslednje vreme postao igrač na kojeg Meloun uopšte ne računa. Što se Bosancu uopšte ne sviđa…

“Teško mi je. Imam 22 godine i došao sam da igram, a ne da sedim na klupi. Nije lako da se naviknete od uloge startera na minutažu od tri ili četiri minuta po utakmici, a na četiri utakmice nisam ni igrao. Ne mogu to da prihvatim. Niko ne razume moju poziciju u ekipi, ali mogu neke stvari da kontrolišem, pa će moj agent odraditi svoj posao kako treba”,poručio je Nurkić.

Bosanski reprezentativac je došao u NBA ligu godinu dana pre Jokića, u prvoj sezoni je na 17,8 minuta po meču beležio 6,9 poena. U drugoj je imao 8,2 poena za 17,1 minuta u proseku po utakmici. Ali polovinu sezone je propustio zbog bolesti. Kada se vratio, Jokićje već posle sjajne debitantske sezone (10 poena po meču) stekao poverenje treneraMelouna, a ove sezone ga je potpuno izgurao iz tima.

“Ne igram i to nije dobro za mene. Uopšte se ne osećam kao deo tima. Teško je sve prihvatiti kada od startnog centra postanete igrač koji je van rotacije, a niko ništa vam ne govori. Nije do mene. Ja treniram svaki dan žestoko, a tako će i dalje biti”, dodao jeNurkić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar