Дивац: Спорт и политика... Не ваља нам то!

Одлазећи председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац рекао је да у српском спорту има много људи који ту не би требало да буду и да његов наследник такве ствари треба да "елиминише".

Остали спортови 01.01.2017 | 14:45
Дивац: Спорт и политика... Не ваља нам то!
"Много људи који не би требало да буду у спорту су и даље у спорту. Надам се да ће мој наследник у сарадњи са министартвом успети да то елиминише", рекао је Дивац новинарима на годишњој свечаности ОКС у Дому Народне скупштине.

Дивац напушта ОКС после скоро осам година на његовом челу, а наследника није добио на седници Скупштине те организације у среду због недостатка кворума.

"ОКС је постао права институција спорта у овом земљи, који се бави својим послом, а то је да буде сервис спортиста. Нажалост га ових дана поново враћамо у политику и то је оно што не ваља. Није начин да спорт увлачимо у оно што не треба да буде", казао је Дивац.

Он је навео да је Србија једна од најталентованијих нација на свету, што показују резултати и спортисти са успешним каријерама.

Ипак, оценио је да је веома тешко радити у Србији.

"Веома је тешко радити у овим условима овде јер се тај рад, пре свега спортиста и тренера, не цени превише. Без правих тренера нећемо имати праве спортисте", додао је некадашњи кошаркаш.

Србија је летос на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру освојила осам медаља, а Дивац је навео да је увек веровао да постоји квалитет за много одличја.

"Осам медаља је велики успех. Поносан сам јер се ова година завршила на такав начин".

Дивац је рекао да је ОКС са њим на челу радио све на начин који је адекватан за српске спортисте.

Он је рекао да је "у овом тренутку тешко одговорити" на питање која му је била највећа грешка током осам година на челу ОКС.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар