Ана Ивановић – наша јединствена шампионка!

Тениски савез Србије (ТСС) захвалио се Ани Ивановић на свему што је учинила за српски тенис.

Тенис 31.12.2016 | 17:15
Ана Ивановић – наша јединствена шампионка!
Савез је Ани пожелео све најбоље у животу који је очекује после окончања играчке каријере.

"Одајући дубоку захвалност Ани Ивановић на свему што је учинила за српски тенис, не можемо да се не осврнемо на њене блиставе тренутке на теренима широм света који су нацију подизали на ноге, а име наше земље уписивали у сáм врх овог спорта у женској конкуренцији. Од часа када је, после велике борбе, стигла до финала Вимблдона за јуниорке, па до историјског освајања трофеја на Ролан Гаросу, утирала је пут славе и постала легендарна спортска дива у жижи занимања светске јавности, доносећи популарност и нашем тенису и нашој земљи. Постала је наш знак препознавања у својеврсној спортској дипломатији", истиче се у писму ТСС које је потписао председник Мирко Петровић.

ТСС подсећа да је Ивановићева остварила 20 победа играјући за репрезентацију Србије у ФЕД купу и да је била прва српска тенисерка која је на WТА листи постала магични број 1.

"Појавом и шармом, тениским темпераментом и борбеношћу пленила је и људе којима тенис дотад није био близак, доприносећи тако да и сам спорт којим се бави добије више поклоника. Желимо да још једном кажемо велико хвала Ани Ивановић, као и да јој поручимо да у сваком тренутку треба да буде свесна да је у историји српског и светског тениса, на терену и у јавности, била и остала једна и јединствена, наша шампионка за коју је довољно рећи Ана, без помињања презимена, па да свако зна на кога се мисли. Такву част мало је ко имао, а Ана ју је сасвим заслужила. Желимо јој све најлепше у породичном животу и свим даљим активностима којима ће посветити своје време и труд", закључује се у писму.

Ивановићева је пре два дана оконцала играцку каријеру током које је освојила 15 титула, укљуцујући и Ролан Гарос 2008, зарадила више од 15 милиона долара, а са репрезентацијом Србије стигла до финала ФЕД купа 2013. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар