Луксузне виле руских шпијуна у Америци

Барак Обама је наредио протеривање 35 руских дипломата и затварање њихових представништава у САД. Тако је откривен тајни супер лускузни свет руских шпијуна који су деценијама живели у САД.

Свијет 30.12.2016 | 16:37
Луксузне виле руских шпијуна у Америци
Из Беле куће је саопштено да су дипломатска представништва, односно виле у Мериленду и на Лонг Ајленду коришћене за “обавештајне активности”, преноси "Даилy маил".

У Мериленду Руси су користили луксузно имање, за које се сматра да је било “центар за шпијунажу”.

Ово имање се налази на само пола сата вожње од Вашингтона, а сумње су га окруживале од тренутка када га је купила совјетска влада 1972. године.На њему се налази вила која је претворена у 12 станова и неколико колиба. Укупно је око 40 породица могло да се смести на овом имању, које је наводно служило за одмор руским дипломатама. Унутар виле налазе се велике дневне собе и разне просторије за рекреацију, а испред се налазе уређене баште.

У овом комплексу је неко време становао бивши руски амбасадор Јуриј Ушаков са породицом.

Када су совјети купили ово здање, њихови амерички суседи су били сумњичави.Међутим, Руси су успели да придобију комшије приређивањем раскошних журки уз “водку и кавијар”.

Бела кућа је затворила и Киленвортх, имање на Лонг Ајленду.

Совјетска влада је купила Киленворт 1950-их година. И ово имање је коришћено као место за одмарање за руске дипломате и особље које је радило у згради УН у Њујорку.За ово имање се такође од како су га Руси купили говорило да служи за шпијунажу.

Затварање ових имања је узбунило становнике САД који се питају како су толико дуго могли да живе руски шпијуни у Америци, ако су већ власти знале за њих.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хе хе

30.12.2016 16:46

Ма какви спијуни, глупости, Обама исфрустрира јер се није могсо пријавити за треци и цетврти мандат, а наводно је изјавио да би побиједио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прц

30.12.2016 18:05

А њихови( ЦИА) спијуни права сиротиња и зиве у супама!!!

Name

Асад

30.12.2016 17:58

Глупости у које нико не вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

30.12.2016 20:08

Боље цутати него истину прицсти. Говор је сребро а цутање злсто!

ОДГОВОРИТЕ