Luksuzne vile ruskih špijuna u Americi

Barak Obama je naredio proterivanje 35 ruskih diplomata i zatvaranje njihovih predstavništava u SAD. Tako je otkriven tajni super luskuzni svet ruskih špijuna koji su decenijama živeli u SAD.

Svijet 30.12.2016 | 16:37
Luksuzne vile ruskih špijuna u Americi
Iz Bele kuće je saopšteno da su diplomatska predstavništva, odnosno vile u Merilendu i na Long Ajlendu korišćene za “obaveštajne aktivnosti”, prenosi "Daily mail".

U Merilendu Rusi su koristili luksuzno imanje, za koje se smatra da je bilo “centar za špijunažu”.

Ovo imanje se nalazi na samo pola sata vožnje od Vašingtona, a sumnje su ga okruživale od trenutka kada ga je kupila sovjetska vlada 1972. godine.Na njemu se nalazi vila koja je pretvorena u 12 stanova i nekoliko koliba. Ukupno je oko 40 porodica moglo da se smesti na ovom imanju, koje je navodno služilo za odmor ruskim diplomatama. Unutar vile nalaze se velike dnevne sobe i razne prostorije za rekreaciju, a ispred se nalaze uređene bašte.

U ovom kompleksu je neko vreme stanovao bivši ruski ambasador Jurij Ušakov sa porodicom.

Kada su sovjeti kupili ovo zdanje, njihovi američki susedi su bili sumnjičavi.Međutim, Rusi su uspeli da pridobiju komšije priređivanjem raskošnih žurki uz “vodku i kavijar”.

Bela kuća je zatvorila i Kilenvorth, imanje na Long Ajlendu.

Sovjetska vlada je kupila Kilenvort 1950-ih godina. I ovo imanje je korišćeno kao mesto za odmaranje za ruske diplomate i osoblje koje je radilo u zgradi UN u Njujorku.Za ovo imanje se takođe od kako su ga Rusi kupili govorilo da služi za špijunažu.

Zatvaranje ovih imanja je uzbunilo stanovnike SAD koji se pitaju kako su toliko dugo mogli da žive ruski špijuni u Americi, ako su već vlasti znale za njih.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

He he

30.12.2016 16:46

Ma kakvi spijuni, gluposti, Obama isfrustrira jer se nije mogso prijaviti za treci i cetvrti mandat, a navodno je izjavio da bi pobijedio.

ODGOVORITE
Name

Prc

30.12.2016 18:05

A njihovi( CIA) spijuni prava sirotinja i zive u supama!!!

Name

Asad

30.12.2016 17:58

Gluposti u koje niko ne vjeruje.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

30.12.2016 20:08

Bolje cutati nego istinu pricsti. Govor je srebro a cutanje zlsto!

ODGOVORITE