Новогодишњи базар у "Кадињачи"

Поводом обележавања новогодишњих и божићних празника, ученици Основне школе “Кадињача“ у матичној школи данас су имали продајну изложбу својих рукотворина.

Србија 30.12.2016 | 20:45
Новогодишњи базар у "Кадињачи"
Уз окићену јелку, Деда Мраза и песму, ученици нижих разреда показали су своје умеће, креативност и машту у изради, али и продаји декоративних и употребних предмета. На штандовима су се нашли многобројни украси за јелку, честитке, накит и многи други оригинални предмети.



„Годишњим планом и програмом рада школе планиран је овај новогодишњи базар. Припреме онога што се продавало трајале су више од месец дана. Ученици су на часовима ликовне културе и уметничким радионицама уживали у другачијем начину рада него што то захтева уобичајена настава. Њихова срећа док су припремали предмете за продају била је још већа када су видели вредност својих радова приликом продаје, па тако можемо рећи да радне навике могу да се развијају од најранијег узраста“ , рекла је директор школе Нада Остојић.



Ученици млађих разреда из Лозничког Поља, многобројни родитељи и пријатељи били су гости и купци на овој изложби. Новац прикупљен од продајне изложбе биће употребљен за опремање учионица.



„И наши ученици су се радовали што ће бити гости другарима из матичне школе“, истиче Живка Виторовић, учитељица запослена у овој школи у Лозничком Пољу, и додаје:"На овај начин наши ученици се друже, социјализују и развијају свест да припадају истој школи. Они ће своје другове дочекати у Лозничком Пољу када је планиран васкршњи вашар.“

БН телевизија(В. М.)

Коментари / 0

Оставите коментар