Novogodišnji bazar u "Kadinjači"

Povodom obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika, učenici Osnovne škole “Kadinjača“ u matičnoj školi danas su imali prodajnu izložbu svojih rukotvorina.

Srbija 30.12.2016 | 20:45
Novogodišnji bazar u "Kadinjači"
Uz okićenu jelku, Deda Mraza i pesmu, učenici nižih razreda pokazali su svoje umeće, kreativnost i maštu u izradi, ali i prodaji dekorativnih i upotrebnih predmeta. Na štandovima su se našli mnogobrojni ukrasi za jelku, čestitke, nakit i mnogi drugi originalni predmeti.



„Godišnjim planom i programom rada škole planiran je ovaj novogodišnji bazar. Pripreme onoga što se prodavalo trajale su više od mesec dana. Učenici su na časovima likovne kulture i umetničkim radionicama uživali u drugačijem načinu rada nego što to zahteva uobičajena nastava. Njihova sreća dok su pripremali predmete za prodaju bila je još veća kada su videli vrednost svojih radova prilikom prodaje, pa tako možemo reći da radne navike mogu da se razvijaju od najranijeg uzrasta“ , rekla je direktor škole Nada Ostojić.



Učenici mlađih razreda iz Lozničkog Polja, mnogobrojni roditelji i prijatelji bili su gosti i kupci na ovoj izložbi. Novac prikupljen od prodajne izložbe biće upotrebljen za opremanje učionica.



„I naši učenici su se radovali što će biti gosti drugarima iz matične škole“, ističe Živka Vitorović, učiteljica zaposlena u ovoj školi u Lozničkom Polju, i dodaje:"Na ovaj način naši učenici se druže, socijalizuju i razvijaju svest da pripadaju istoj školi. Oni će svoje drugove dočekati u Lozničkom Polju kada je planiran vaskršnji vašar.“

BN televizija(V. M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar