Савић: Стално показујемо да је немогуће – могуће!

Селектор репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да тренера чине резултати, за које је казао да су невероватни у последње три године.

Остали спортови 31.12.2016 | 11:45
Савић: Стално показујемо да је немогуће – могуће!
"Резултати чине тренера, а резултати које постиже ватеполо репрезентација последње три године су невероватни. Стално показујемо да је немогуће – могуће", рекао је Савић новинарима у Београду.

Савић је другу годину за редом проглашен за најуспешнијег тренера у избору Олимпијског комитета Србије. Он је навео да Велику захвалност дугује играчима, стручном штабу и читавој организацији.

"Резултати су ти, реално, због којих сам ја најуспешнији тренер", казао је Савић.

Репрезентација Србије у ватерполо је под његовим водјством освојила свако велико такмичење на ком је учествовала.

Савић је рекао да му мотив за даљи рад не недостаје.

"За правог човека и спортисту, мотив се увек нађе. Такмичар сам и мотива ће увек бити на претек", рекао је он.

Како је рекао, нови циклус у ватерполо репрезентацији почео је одмах после освајања златне медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Одмах смо почели нови циклус са истим циљем. Треба правити тим, који ће се искристалисати 2019. године. Битно је да смо задржали костур из Рија који треба да буде то и у Токију. Мој задатак је да уклопим све остале играче у систем", рекао је Савић.

Њега краси мирноћа поред базена током утакмица, за шта је рекао да је "ствар тренинга".

"Сигурно је да у мени куља, у току утакмице и после ње. Сваки тренер мора да буде миран и то преноси на играче јер се одмах пребаци на њих ако се покаже слабост", рекао је Савић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар