Savić: Stalno pokazujemo da je nemoguće – moguće!

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da trenera čine rezultati, za koje je kazao da su neverovatni u poslednje tri godine.

Ostali sportovi 31.12.2016 | 11:45
Savić: Stalno pokazujemo da je nemoguće – moguće!
"Rezultati čine trenera, a rezultati koje postiže vatepolo reprezentacija poslednje tri godine su neverovatni. Stalno pokazujemo da je nemoguće – moguće", rekao je Savić novinarima u Beogradu.

Savić je drugu godinu za redom proglašen za najuspešnijeg trenera u izboru Olimpijskog komiteta Srbije. On je naveo da Veliku zahvalnost duguje igračima, stručnom štabu i čitavoj organizaciji.

"Rezultati su ti, realno, zbog kojih sam ja najuspešniji trener", kazao je Savić.

Reprezentacija Srbije u vaterpolo je pod njegovim vodjstvom osvojila svako veliko takmičenje na kom je učestvovala.

Savić je rekao da mu motiv za dalji rad ne nedostaje.

"Za pravog čoveka i sportistu, motiv se uvek nađe. Takmičar sam i motiva će uvek biti na pretek", rekao je on.

Kako je rekao, novi ciklus u vaterpolo reprezentaciji počeo je odmah posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Odmah smo počeli novi ciklus sa istim ciljem. Treba praviti tim, koji će se iskristalisati 2019. godine. Bitno je da smo zadržali kostur iz Rija koji treba da bude to i u Tokiju. Moj zadatak je da uklopim sve ostale igrače u sistem", rekao je Savić.

Njega krasi mirnoća pored bazena tokom utakmica, za šta je rekao da je "stvar treninga".

"Sigurno je da u meni kulja, u toku utakmice i posle nje. Svaki trener mora da bude miran i to prenosi na igrače jer se odmah prebaci na njih ako se pokaže slabost", rekao je Savić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar