Оптужница за злочине над Србима

Тужилац Посебног одсека за ратне злочине Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Сенада Џанановића званог Главогуз, Едина Гаџе - Кимуна и Јасмина Еровића, који се терете да су у току 1992. године за време рата у БиХ у својству припадника тзв. Армије БиХ, на подручју Сарајева починили злочине над цивилима српске националности.

Република Српска 30.12.2016 | 19:00
Оптужница за злочине над Србима
Они се, по речима Адисе Карчић, портпаролке Тужилаштва БиХ, терете да су "заједно с њима познатим особама на подручју насеља Алипашино Поље и осталих сарајевских насеља учествовали у незаконитом затварању, убиству, силовању, мучењу и нечовечном поступању према цивилима српске националности, који су незаконито затварани у затвореничким објектима на Алипашином Пољу".

Као последица њиховог злочиначког деловања је и чињеница да је неколико цивила убијено и губи им се сваки траг, док је њих десетине претрпело тешке физичке и психичке ране.

БН телевизија(В.М.)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

30.12.2016 18:11

Не занимају нас никакви 'главогузи'. Нас занимају они из врха тадашње власти, војске, полиције који су главогузима командовали. Конандни ланац ми хоћемо да видимо у затвору. Наравно да и ова фукара треба да одговара, али правда ће бити задовољена кад се осуде налогодавци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

30.12.2016 18:53

Тузиластво и суд БИХ-а подизу оптузнице против босњака само зато да би их на крају ослободили и скинули са њих кривицу за злоцине а видјецете сада каква це бити одмазда према србима ухапсе једног босњака а двадесет срба па и тог једног пусте или им дају минималне казне док оптузени срби у правилу добијају астрономске године затвора за иста кривицна дјела...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нибрс

30.12.2016 18:57

Вјероватно неце бити довољно доказа

ОДГОВОРИТЕ