Optužnica za zločine nad Srbima

Tužilac Posebnog odseka za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Senada Džananovića zvanog Glavoguz, Edina Gadže - Kimuna i Jasmina Erovića, koji se terete da su u toku 1992. godine za vreme rata u BiH u svojstvu pripadnika tzv. Armije BiH, na području Sarajeva počinili zločine nad civilima srpske nacionalnosti.

Republika Srpska 30.12.2016 | 19:00
Optužnica za zločine nad Srbima
Oni se, po rečima Adise Karčić, portparolke Tužilaštva BiH, terete da su "zajedno s njima poznatim osobama na području naselja Alipašino Polje i ostalih sarajevskih naselja učestvovali u nezakonitom zatvaranju, ubistvu, silovanju, mučenju i nečovečnom postupanju prema civilima srpske nacionalnosti, koji su nezakonito zatvarani u zatvoreničkim objektima na Alipašinom Polju".

Kao posledica njihovog zločinačkog delovanja je i činjenica da je nekoliko civila ubijeno i gubi im se svaki trag, dok je njih desetine pretrpelo teške fizičke i psihičke rane.

BN televizija(V.M.)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragan

30.12.2016 18:11

Ne zanimaju nas nikakvi 'glavoguzi'. Nas zanimaju oni iz vrha tadašnje vlasti, vojske, policije koji su glavoguzima komandovali. Konandni lanac mi hoćemo da vidimo u zatvoru. Naravno da i ova fukara treba da odgovara, ali pravda će biti zadovoljena kad se osude nalogodavci.

ODGOVORITE
Name

Dragan

30.12.2016 18:53

Tuzilastvo i sud BIH-a podizu optuznice protiv bosnjaka samo zato da bi ih na kraju oslobodili i skinuli sa njih krivicu za zlocine a vidjecete sada kakva ce biti odmazda prema srbima uhapse jednog bosnjaka a dvadeset srba pa i tog jednog puste ili im daju minimalne kazne dok optuzeni srbi u pravilu dobijaju astronomske godine zatvora za ista krivicna djela...

ODGOVORITE
Name

Nibrs

30.12.2016 18:57

Vjerovatno nece biti dovoljno dokaza

ODGOVORITE