Одмазда Кремља: Лавров најавио одговор Америци

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров рекао је да америчке санкције против Русије неће проћи без одговора.

Свијет 30.12.2016 | 11:41
Одмазда Кремља: Лавров најавио одговор Америци
"Министарство спољних послова Русије је предложило руском председнику Владимиру Путину протеривање 31 члана америчке амбасаде у Москви и четири радника америчког конзулата у Санкт Петербургу", рекао је Лавров.

Он је америчке наводе о умешаности Русије у председничке изборе у САД назвао неутемељеним.

"Администрација одлазећег председника САД оптужује Русију за све грехе, покушава да нас оптужи за пад њихове спољне политике и гура неутемељене оптужбе да се Русија мешала у њихове изборе. Наравно да нећемо оставити без одговора ове америчке акције", рекао је Лавров.

Сједињене Америчке Државе протерале су 35 руских дипломата и затвориле два представништва у Њујорку и Мериленду, као одговор на, како је образложено, кампању узнемиравања америчких дипломата у Русији.

Извор: Блиц

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Самсунг

30.12.2016 10:48

Требала би Америка и европа отказати гостопримство свим руским градзанима па нека онда руска елита адекватно одговори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Самсунг

30.12.2016 11:23

Ау која памет , нека Руси истјерају Америчке амбасадоре и идемо дље.

Name

Е, јеси Самсунг

30.12.2016 11:54

Да откажу гостопримство руским тајкунима који доносе грдне паре? А, тебе и такве који сакупљате тамо половно робу и довозите у БиХ на пијаце да прогласе почасним грађанима? И шта је то "граЏанин"?

Name

Брзи

30.12.2016 12:26

Истом мером узвратит.

Name

007

30.12.2016 12:43

Боље код богатог под столом него код лопова и сиротиње на столу!?

Name

ја

30.12.2016 13:42

Браво навијаци,смо се препуцавајте,ви сте универзалне свезналице .

Name

РИ САМСУНГ

30.12.2016 13:38

САМСУНГ. ЈЕСИ. ПАМЕТАН. Ј. ..ЕМЛИТЕ. БЛЕНТАВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

30.12.2016 13:56

Путин је промијенио одлуку, јављају аганције Спутњик и РТ: Свака част Путину: ЗАШТО ХОШТАПЛЕРЕ КОПИРАТИ И БИТИ ИСТИ ОНИ. СВЕ ЋЕ ИХ ИЗА СВ. ЈОВАНА ТРАМП СВЕЈЕДНО ИСТЈЕРАТИ ИЗ РУСИЈЕ: образложење у у продужетку: Русија треба бити захвална на санкцијама, које јој је увела Америка. Руси су скоро, папрестали бавити се пољопривредом. Производња им је уопште стагнирала изузев Војне индустрије, која је била замрла, али се опоравила и то су технологије мало веће тајне. Иначе би и то увозили и живили од Гаса и нафте. Сада је Русија постигла високе резултате у производњи пшенице и жита уопште. Повртларство расте, сточарство, воћарство и све гране. Русији ако не остану санкције, она мора прво царинама добро обезбједити стечене бенефите од санкција. Друго треба поред царина, то прогласити националним интересом и помоћи га војном индустријом. Односно сматрати све гране производње, а нарочито пољопривреду војно стратешким планом, за евентуалну ратну опасност по Руско становништво. Расподијелити добити од војне индустрије за субвенције пољопривреди и малим занатским дјелатностима и предузећима. У случају претпоставимо снажног конвенционалног ракетног удара, без нуклеарни бомби, велики погони би били уништени. Мале занатске радње, полако прелазе у мања предузећа, могле би преузети терет рата на своја леђа, а пољопривреда је број један у таквим условима. Што се тиче протјеривања дипломата, ја њихове неби протјеривао. Свео би их на никакве активности по Русији, нека врста "кућног притвора", да не вршљају по лијпој Русији у смислу шпијунаже. То раде, али би им овако захваљујући њиховој Америци !заврнуо уши". Тражио би од Америке да протјера и све бизнисмене руског поријекла у Америци, ако икако може и да забрани туристичке посјете Руса у Америку. Рекао би чините добро за нас, а неморамо рећи ни хвала, а што је пристојност човјека "Словенске душе". Сретна Нова година, вољеној Русији, Србији и Републици Српској и свим добрим људима ма гдје били.

ОДГОВОРИТЕ