Odmazda Kremlja: Lavrov najavio odgovor Americi

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov rekao je da američke sankcije protiv Rusije neće proći bez odgovora.

Svijet 30.12.2016 | 11:41
Odmazda Kremlja: Lavrov najavio odgovor Americi
"Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je predložilo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu proterivanje 31 člana američke ambasade u Moskvi i četiri radnika američkog konzulata u Sankt Peterburgu", rekao je Lavrov.

On je američke navode o umešanosti Rusije u predsedničke izbore u SAD nazvao neutemeljenim.

"Administracija odlazećeg predsednika SAD optužuje Rusiju za sve grehe, pokušava da nas optuži za pad njihove spoljne politike i gura neutemeljene optužbe da se Rusija mešala u njihove izbore. Naravno da nećemo ostaviti bez odgovora ove američke akcije", rekao je Lavrov.

Sjedinjene Američke Države proterale su 35 ruskih diplomata i zatvorile dva predstavništva u Njujorku i Merilendu, kao odgovor na, kako je obrazloženo, kampanju uznemiravanja američkih diplomata u Rusiji.

Izvor: Blic

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Samsung

30.12.2016 10:48

Trebala bi Amerika i evropa otkazati gostoprimstvo svim ruskim gradzanima pa neka onda ruska elita adekvatno odgovori

ODGOVORITE
Name

Re Samsung

30.12.2016 11:23

Au koja pamet , neka Rusi istjeraju Američke ambasadore i idemo dlje.

Name

E, jesi Samsung

30.12.2016 11:54

Da otkažu gostoprimstvo ruskim tajkunima koji donose grdne pare? A, tebe i takve koji sakupljate tamo polovno robu i dovozite u BiH na pijace da proglase počasnim građanima? I šta je to "graDžanin"?

Name

Brzi

30.12.2016 12:26

Istom merom uzvratit.

Name

007

30.12.2016 12:43

Bolje kod bogatog pod stolom nego kod lopova i sirotinje na stolu!?

Name

ja

30.12.2016 13:42

Bravo navijaci,smo se prepucavajte,vi ste univerzalne sveznalice .

Name

RI SAMSUNG

30.12.2016 13:38

SAMSUNG. JESI. PAMETAN. J. ..EMLITE. BLENTAVA

ODGOVORITE
Name

Đorđe

30.12.2016 13:56

Putin je promijenio odluku, javljaju agancije Sputnjik i RT: Svaka čast Putinu: ZAŠTO HOŠTAPLERE KOPIRATI I BITI ISTI ONI. SVE ĆE IH IZA SV. JOVANA TRAMP SVEJEDNO ISTJERATI IZ RUSIJE: obrazloženje u u produžetku: Rusija treba biti zahvalna na sankcijama, koje joj je uvela Amerika. Rusi su skoro, paprestali baviti se poljoprivredom. Proizvodnja im je uopšte stagnirala izuzev Vojne industrije, koja je bila zamrla, ali se oporavila i to su tehnologije malo veće tajne. Inače bi i to uvozili i živili od Gasa i nafte. Sada je Rusija postigla visoke rezultate u proizvodnji pšenice i žita uopšte. Povrtlarstvo raste, stočarstvo, voćarstvo i sve grane. Rusiji ako ne ostanu sankcije, ona mora prvo carinama dobro obezbjediti stečene benefite od sankcija. Drugo treba pored carina, to proglasiti nacionalnim interesom i pomoći ga vojnom industrijom. Odnosno smatrati sve grane proizvodnje, a naročito poljoprivredu vojno strateškim planom, za eventualnu ratnu opasnost po Rusko stanovništvo. Raspodijeliti dobiti od vojne industrije za subvencije poljoprivredi i malim zanatskim djelatnostima i preduzećima. U slučaju pretpostavimo snažnog konvencionalnog raketnog udara, bez nuklearni bombi, veliki pogoni bi bili uništeni. Male zanatske radnje, polako prelaze u manja preduzeća, mogle bi preuzeti teret rata na svoja leđa, a poljoprivreda je broj jedan u takvim uslovima. Što se tiče protjerivanja diplomata, ja njihove nebi protjerivao. Sveo bi ih na nikakve aktivnosti po Rusiji, neka vrsta "kućnog pritvora", da ne vršljaju po lijpoj Rusiji u smislu špijunaže. To rade, ali bi im ovako zahvaljujući njihovoj Americi !zavrnuo uši". Tražio bi od Amerike da protjera i sve biznismene ruskog porijekla u Americi, ako ikako može i da zabrani turističke posjete Rusa u Ameriku. Rekao bi činite dobro za nas, a nemoramo reći ni hvala, a što je pristojnost čovjeka "Slovenske duše". Sretna Nova godina, voljenoj Rusiji, Srbiji i Republici Srpskoj i svim dobrim ljudima ma gdje bili.

ODGOVORITE