Новембарске плате зауставиле штрајк

Синдикална организација Шумског газдинства "Сјемећ" из Рогатице одлучила је да данас не одржи најављени једночасовни штрајк упозорења, јер је јуче поподне на рачуне радника уплаћена новембарска плата што је био и захтјев синдикалаца.

Република Српска 30.12.2016 | 11:10
Новембарске плате зауставиле штрајк
Предсједник Симндикалне организације ове фирме Драган Миличевић рекао је БН телевизији да је новембарска плата исплаћена без доприноса, али су радници ипак одлучили да не одрже штрајк упозорења.

Синдикалци су јуче припрејетили штрајком јер се према њиховим сазнањима на рачуну ШГ "Сјемећ" налази више од милион конвертибилних марака.

Они сматрају да је проблем у централизацији, односно заједничком рачуну за сва предузећа код "Шума Српске" и да је управа газдинства немоћна да радницима подијели плате иако већ постоје средства за ту намјену.

У јучерашњем позиву синдикалног одбора за штрајк упозорења наглашено је да се организује ради заштите професионални, економских и социјалних права.

Подршку радницима за испуњење њихових захтјева дала је и предсједник Синдикалног округа Вишеград Љубинка Кнежевић.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Шумар

30.12.2016 11:41

Добро нам је ко је на челу шумских газдинстава. Замислите у једном је директор електро-инжењер и кажу да ће од сада шумари бити само електричари. Нормално, када му је претходник био новинар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

30.12.2016 11:58

Једино сто знају је сјеца суме и продаја обловине, с тим да паре покраду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

шумар

31.12.2016 08:03

Мафијо мафијо. Сад враћају онима који су за вријеме избора радили вриједно. Разни проценти на плату, стимулације, прековремени сати, рад на празнике итд. Кад ловочувару дадну 1300 км плату који је био на листи снсд а није прошао. Мало да му рефундирају за страначко залагање. А да не говорим о куповању приватни факултета и четворогодишњи школа, а незнају се поштено потписати. ШТА СМО МИ МАФИЈИ ДОЗВОЛИЛИ ЈАДНА НАМ ЈЕ МАЈКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сумар

31.12.2016 13:22

СГ Сјемец Рогатица је једно од најбољих газдинстава. Замислите у каквом су финансијском колапсу Суме кад нису у стању исплатити плату најбољем газдинству. А с друге стране прица о успјесима и резултатина. Ма дајте молим вас.

ОДГОВОРИТЕ