Novembarske plate zaustavile štrajk

Sindikalna organizacija Šumskog gazdinstva "Sjemeć" iz Rogatice odlučila je da danas ne održi najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja, jer je juče popodne na račune radnika uplaćena novembarska plata što je bio i zahtjev sindikalaca.

Republika Srpska 30.12.2016 | 11:10
Novembarske plate zaustavile štrajk
Predsjednik Simndikalne organizacije ove firme Dragan Miličević rekao je BN televiziji da je novembarska plata isplaćena bez doprinosa, ali su radnici ipak odlučili da ne održe štrajk upozorenja.

Sindikalci su juče priprejetili štrajkom jer se prema njihovim saznanjima na računu ŠG "Sjemeć" nalazi više od milion konvertibilnih maraka.

Oni smatraju da je problem u centralizaciji, odnosno zajedničkom računu za sva preduzeća kod "Šuma Srpske" i da je uprava gazdinstva nemoćna da radnicima podijeli plate iako već postoje sredstva za tu namjenu.

U jučerašnjem pozivu sindikalnog odbora za štrajk upozorenja naglašeno je da se organizuje radi zaštite profesionalni, ekonomskih i socijalnih prava.

Podršku radnicima za ispunjenje njihovih zahtjeva dala je i predsjednik Sindikalnog okruga Višegrad Ljubinka Knežević.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Šumar

30.12.2016 11:41

Dobro nam je ko je na čelu šumskih gazdinstava. Zamislite u jednom je direktor elektro-inženjer i kažu da će od sada šumari biti samo električari. Normalno, kada mu je prethodnik bio novinar.

ODGOVORITE
Name

He he

30.12.2016 11:58

Jedino sto znaju je sjeca sume i prodaja oblovine, s tim da pare pokradu.

ODGOVORITE
Name

šumar

31.12.2016 08:03

Mafijo mafijo. Sad vraćaju onima koji su za vrijeme izbora radili vrijedno. Razni procenti na platu, stimulacije, prekovremeni sati, rad na praznike itd. Kad lovočuvaru dadnu 1300 km platu koji je bio na listi snsd a nije prošao. Malo da mu refundiraju za stranačko zalaganje. A da ne govorim o kupovanju privatni fakulteta i četvorogodišnji škola, a neznaju se pošteno potpisati. ŠTA SMO MI MAFIJI DOZVOLILI JADNA NAM JE MAJKA.

ODGOVORITE
Name

sumar

31.12.2016 13:22

SG Sjemec Rogatica je jedno od najboljih gazdinstava. Zamislite u kakvom su finansijskom kolapsu Sume kad nisu u stanju isplatiti platu najboljem gazdinstvu. A s druge strane prica o uspjesima i rezultatina. Ma dajte molim vas.

ODGOVORITE