ОКС: Доминација ватерполиста на додели награда!

Олимпијски комитет Србије прогласио је најбоље појединце и тимове у години на измаку.

Остали спортови 30.12.2016 | 09:45
ОКС: Доминација ватерполиста на додели награда!
Време је за награде!

Теквондисткиња Тијана Богдановић и ватерполиста Филип Филиповић проглашени су данас за најуспешније 2016. године у избору Олимпијског комитета Србије (ОКС).

Богдановићева је летос на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру освојила сребрну медаљу, док је Филиповић са ватерполо репрезентацијом освојио златну. Ватерполо репрезентација изабрана је за најуспешнији мушки тим, док је у женској конкуренцији то одбојкашка селекција, која је у Рију освојила сребрну медаљу.

Најуспешнији тренер као и прошле године је селектор ватерполиста Дејан Савић, док је његов играч из репрезентације Никола Јакшић најбољи млади спортиста.

Рвач Давор Штефанек, освајач златне медаље у Рију, добио је специјално признање за најуспешнијег у индивидуалним спортовима, што је признање које је први пут додељено ове године.

Олимпијци су у Рију освојили две златне, четири сребрне и две бронзане медаље, а први човек ОКС-а је рекао да су они "јединством, храброшћу, борбеношћу и вештином" направили подвиг и изборили високо 32. место у укупном пласману.

"Највећи тријумф наших олимпијаца огледа се у томе што су у борби за одличја били један тим који је дао све од себе за заједнички циљ, да Србији донесе медаљу више. Поносни смо на тим који нас је представљао у Рију", рекао је Дивац.

Титулу од прошле године 'одбранили' су ватерполисти и Дејан Савић, а Тијана Богдановић је после награде за најбољу младу, славила и у конкуренцији сениорке.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар