OKS: Dominacija vaterpolista na dodeli nagrada!

Olimpijski komitet Srbije proglasio je najbolje pojedince i timove u godini na izmaku.

Ostali sportovi 30.12.2016 | 09:45
OKS: Dominacija vaterpolista na dodeli nagrada!
Vreme je za nagrade!

Tekvondistkinja Tijana Bogdanović i vaterpolista Filip Filipović proglašeni su danas za najuspešnije 2016. godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Bogdanovićeva je letos na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila srebrnu medalju, dok je Filipović sa vaterpolo reprezentacijom osvojio zlatnu. Vaterpolo reprezentacija izabrana je za najuspešniji muški tim, dok je u ženskoj konkurenciji to odbojkaška selekcija, koja je u Riju osvojila srebrnu medalju.

Najuspešniji trener kao i prošle godine je selektor vaterpolista Dejan Savić, dok je njegov igrač iz reprezentacije Nikola Jakšić najbolji mladi sportista.

Rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje u Riju, dobio je specijalno priznanje za najuspešnijeg u individualnim sportovima, što je priznanje koje je prvi put dodeljeno ove godine.

Olimpijci su u Riju osvojili dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane medalje, a prvi čovek OKS-a je rekao da su oni "jedinstvom, hrabrošću, borbenošću i veštinom" napravili podvig i izborili visoko 32. mesto u ukupnom plasmanu.

"Najveći trijumf naših olimpijaca ogleda se u tome što su u borbi za odličja bili jedan tim koji je dao sve od sebe za zajednički cilj, da Srbiji donese medalju više. Ponosni smo na tim koji nas je predstavljao u Riju", rekao je Divac.

Titulu od prošle godine 'odbranili' su vaterpolisti i Dejan Savić, a Tijana Bogdanović je posle nagrade za najbolju mladu, slavila i u konkurenciji seniorke.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar