Агенцији нова шанса за стечај банке

Виши привредни суд у Бањалуци поништио је одлуку Окружног привредног суда у Бијељини који је одбацио приједлог Агенције за банкарство Републике Српске за отварање стечаја у Бобар банци. Више привредни суд је уважио жалбу Агенције и вратио поступак на поновно одлучивање.

Република Српска 29.12.2016 | 17:42
Агенцији нова шанса за стечај банке
У Окружном привредном суду у Бијељини су рекли за ЦАПИТАЛ да су 3. новембра донијели рјешење којим је одбачен приједлог за отварање стечајног поступка у Бобар банци, јер Агенција није овлашћена за подношење приједлога за директно отварање стечајног поступка.

„Након жалбе Агенције, Виши привредни суд је 25. новембра донио рјешење којим се жалба уважава и предмет враћа на даљи поступак. Окружни привредни суд у Бијељини ће у наставку поступка оцијенити да ли су остварени услови за отварање стечајног поступка у овом случају, те о томе донијети одговарајућу одлуку“, рекли су у овом суду.

У Агенцији су такође потврдили да је након жалбе предмет поново враћен суду у Бијељини.

Ливидациони управник Бобар банке Миле Максимовић за ЦАПИТАЛ каже да је упознат са одлукама суда. Он и даље тврди да су услови за стечај испуњени и додаје да је и наплата кредита у овој години лоша и да план наплате неће бити испуњен.

„Имамо тужби које су поднесене у априлу прошле године, а још није заказано ни припремно рочиште. Што се тиче наплате, немам тачне податке, али сигурно је да је она испод планиране“, казао је Максимовић.

Агенција за банкарство Републике Српске предложила је крајем септембра покретање стечаја у Бобар банци, јер не може да плати све обавезе.

Медији су раније пренијели да Бобар банка не може измирити око 110 милиона КМ укупних обавеза.

(Цапитал)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

стедиса

29.12.2016 17:48

НЕК МИ КАЗУ БАЈИНЕ СУДИЈЕ КАД ЦЕ ДА МИ ВРАТЕ НОВАЦ ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

за штедишу

30.12.2016 10:44

Питај и за мојиx 10 плата и 3 године стажа и 4 регреса

Name

Др дабс

29.12.2016 18:32

Кад за преко 100 несталих милиона нико не одговара,председник трази независност,могу замислити како би нас тек тад варали кад би им се сан остварио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банкар

29.12.2016 21:21

Бобар банка је маца за Банку српске.....Павловић и Нову.....живи били па видјели

ОДГОВОРИТЕ