Agenciji nova šansa za stečaj banke

Viši privredni sud u Banjaluci poništio je odluku Okružnog privrednog suda u Bijeljini koji je odbacio prijedlog Agencije za bankarstvo Republike Srpske za otvaranje stečaja u Bobar banci. Više privredni sud je uvažio žalbu Agencije i vratio postupak na ponovno odlučivanje.

Republika Srpska 29.12.2016 | 17:42
Agenciji nova šansa za stečaj banke
U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini su rekli za CAPITAL da su 3. novembra donijeli rješenje kojim je odbačen prijedlog za otvaranje stečajnog postupka u Bobar banci, jer Agencija nije ovlašćena za podnošenje prijedloga za direktno otvaranje stečajnog postupka.

„Nakon žalbe Agencije, Viši privredni sud je 25. novembra donio rješenje kojim se žalba uvažava i predmet vraća na dalji postupak. Okružni privredni sud u Bijeljini će u nastavku postupka ocijeniti da li su ostvareni uslovi za otvaranje stečajnog postupka u ovom slučaju, te o tome donijeti odgovarajuću odluku“, rekli su u ovom sudu.

U Agenciji su takođe potvrdili da je nakon žalbe predmet ponovo vraćen sudu u Bijeljini.

Lividacioni upravnik Bobar banke Mile Maksimović za CAPITAL kaže da je upoznat sa odlukama suda. On i dalje tvrdi da su uslovi za stečaj ispunjeni i dodaje da je i naplata kredita u ovoj godini loša i da plan naplate neće biti ispunjen.

„Imamo tužbi koje su podnesene u aprilu prošle godine, a još nije zakazano ni pripremno ročište. Što se tiče naplate, nemam tačne podatke, ali sigurno je da je ona ispod planirane“, kazao je Maksimović.

Agencija za bankarstvo Republike Srpske predložila je krajem septembra pokretanje stečaja u Bobar banci, jer ne može da plati sve obaveze.

Mediji su ranije prenijeli da Bobar banka ne može izmiriti oko 110 miliona KM ukupnih obaveza.

(Capital)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

stedisa

29.12.2016 17:48

NEK MI KAZU BAJINE SUDIJE KAD CE DA MI VRATE NOVAC ??

ODGOVORITE
Name

za štedišu

30.12.2016 10:44

Pitaj i za mojix 10 plata i 3 godine staža i 4 regresa

Name

Dr dabs

29.12.2016 18:32

Kad za preko 100 nestalih miliona niko ne odgovara,predsednik trazi nezavisnost,mogu zamisliti kako bi nas tek tad varali kad bi im se san ostvario.

ODGOVORITE
Name

Bankar

29.12.2016 21:21

Bobar banka je maca za Banku srpske.....Pavlović i Novu.....živi bili pa vidjeli

ODGOVORITE