Џикић: Цибона ће жељети да се покаже без Жижића!

Тренер Партизана Александар Џикић очекује другачију утакмицу против Цибоне од оне у Пиониру пре два месеца.

Кошарка 29.12.2016 | 17:45
Џикић: Цибона ће жељети да се покаже без Жижића!
Нови кошаркашки класик овдашње школе ове игре на програму је у петак од 19 часова у Загребу, у 16. колу регионалне АБА лиге.
 
Црно-бели су тренутно други на табели са 12 победа и три пораза, док је Цибона на 10-5. У првом дуелу два тима ове сезоне Партизан је славио у Пиониру 87:81,

Цибону је протекле недеље напусто најбољи играч Анте Жижић и прешао у турску Дарушафаку, због чега је на све функције у клубу поднео оставку Александар Петровић.

"Цибона је остала без свог МВП играча и тај првобитни шок су прошли на гостовању у прошлом колу. Очекујемо да утакмица против нас буде другачија, очекујемо њихову реакцију, пре свих, од њихових најискуснијих играча. Сигурно желе да поправе утисак, као и да покажу да су и без Жижића врло добар тим, озбиљан кандидат за једно од прва четири места", рекао је тренер Партизана Александар Џикић.

Крило Стефан Бирчевић рекао је да његова екипа мора да буде спремна на агресивну игру Цибоне и да одигра пожртвовано под оба коша.

"Цибона је одличан тим и сигурно неће поновити игру из Бара, већ ће се потрудити да против нас покаже најбоље лице. Морамо бити спремни да на њихову агресивну игру одговоримо на прави начин, концентрисано и пожртвовано под оба коша", рекао је Бирчевић за клупски сајт.

Црно-бели су у прошлом колу победили МЗТ са 91:76, док је Цибона изгубила од Морнара са 57:92.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар