Džikić: Cibona će željeti da se pokaže bez Žižića!

Trener Partizana Aleksandar Džikić očekuje drugačiju utakmicu protiv Cibone od one u Pioniru pre dva meseca.

Košarka 29.12.2016 | 17:45
Džikić: Cibona će željeti da se pokaže bez Žižića!
Novi košarkaški klasik ovdašnje škole ove igre na programu je u petak od 19 časova u Zagrebu, u 16. kolu regionalne ABA lige.
 
Crno-beli su trenutno drugi na tabeli sa 12 pobeda i tri poraza, dok je Cibona na 10-5. U prvom duelu dva tima ove sezone Partizan je slavio u Pioniru 87:81,

Cibonu je protekle nedelje napusto najbolji igrač Ante Žižić i prešao u tursku Darušafaku, zbog čega je na sve funkcije u klubu podneo ostavku Aleksandar Petrović.

"Cibona je ostala bez svog MVP igrača i taj prvobitni šok su prošli na gostovanju u prošlom kolu. Očekujemo da utakmica protiv nas bude drugačija, očekujemo njihovu reakciju, pre svih, od njihovih najiskusnijih igrača. Sigurno žele da poprave utisak, kao i da pokažu da su i bez Žižića vrlo dobar tim, ozbiljan kandidat za jedno od prva četiri mesta", rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić.

Krilo Stefan Birčević rekao je da njegova ekipa mora da bude spremna na agresivnu igru Cibone i da odigra požrtvovano pod oba koša.

"Cibona je odličan tim i sigurno neće ponoviti igru iz Bara, već će se potruditi da protiv nas pokaže najbolje lice. Moramo biti spremni da na njihovu agresivnu igru odgovorimo na pravi način, koncentrisano i požrtvovano pod oba koša", rekao je Birčević za klupski sajt.

Crno-beli su u prošlom kolu pobedili MZT sa 91:76, dok je Cibona izgubila od Mornara sa 57:92.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar