Осмјех - најљепши новогодишњи поклон

Дјеца се највише радују Дједа Мразу. Њихови родитељи се радују дочеку Нове године. Родитељи се радују да на приредби у обданишту први пут буду поносни на своју дјецу која играју, пјевају и плешу.

Република Српска 29.12.2016 | 15:56
Осмјех - најљепши новогодишњи поклон
Дјечица су срећна кад из кола баце поглед тражећи своју мајку или баку у публици. А бакама и мајкама тада цакле очи као бисери у мраку.

На приредби у Обдништу „Невен“ сви су били радосни. И дјеца која су била главни актери догађаја, и њихови васпитачи коју си их данима спремали да добро пјевају, лијепо играју, имају најљепше ношње и красно изгледају. Срећне су биле и маме и тате и дједови, али и остала публика.

Родитељи су камерама снимали први наступ свог дјетета које неспретним покретима, збуњено игра и пјева гледајући мало у њих, мало у своје васпитаче који им и мимиком и гестикулацијом показују на пробама уигране детаље.

Одушевљене међу дјецом у публици, а то су сестре или браћа малих извођача програма, завладало је кад се на импровизованој позорници појавио Дјед Мраз. Чудан неки дјед са врећом и поклонимана на леђима.

Са нашминканом дјевојчицом у наручју игра и пјева са свима, дајући догађају чудну претпразничку динамику. А тек кад почне дијелити поклоне.

„Ово је посљедња прилика у години да малишани прикажу дио оног што су научили у овој предшколској установи. Ово је дан кад родитељи учествују заједно с дјецом у приредби, кад се са њима поистовјећују, кад се смију и радују и присјећају дана кад су они били њиховог узраста", каже директор Обданишта „Невен" Данка Митровић.

Малишанима је Нова година већ увелико закуцала на врата. Њиховим родитељима то ће се догодити за дан-два. Вријеме је опуштања и даровања поклона. Кажу да је уз поклон најљепше кад се дарује и понеки осмјех.



(БН телевизија)
(Фото: БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар