Osmjeh - najljepši novogodišnji poklon

Djeca se najviše raduju Djeda Mrazu. Njihovi roditelji se raduju dočeku Nove godine. Roditelji se raduju da na priredbi u obdaništu prvi put budu ponosni na svoju djecu koja igraju, pjevaju i plešu.

Republika Srpska 29.12.2016 | 15:56
Osmjeh - najljepši novogodišnji poklon
Dječica su srećna kad iz kola bace pogled tražeći svoju majku ili baku u publici. A bakama i majkama tada cakle oči kao biseri u mraku.

Na priredbi u Obdništu „Neven“ svi su bili radosni. I djeca koja su bila glavni akteri događaja, i njihovi vaspitači koju si ih danima spremali da dobro pjevaju, lijepo igraju, imaju najljepše nošnje i krasno izgledaju. Srećne su bile i mame i tate i djedovi, ali i ostala publika.

Roditelji su kamerama snimali prvi nastup svog djeteta koje nespretnim pokretima, zbunjeno igra i pjeva gledajući malo u njih, malo u svoje vaspitače koji im i mimikom i gestikulacijom pokazuju na probama uigrane detalje.

Oduševljene među djecom u publici, a to su sestre ili braća malih izvođača programa, zavladalo je kad se na improvizovanoj pozornici pojavio Djed Mraz. Čudan neki djed sa vrećom i poklonimana na leđima.

Sa našminkanom djevojčicom u naručju igra i pjeva sa svima, dajući događaju čudnu pretprazničku dinamiku. A tek kad počne dijeliti poklone.

„Ovo je posljednja prilika u godini da mališani prikažu dio onog što su naučili u ovoj predškolskoj ustanovi. Ovo je dan kad roditelji učestvuju zajedno s djecom u priredbi, kad se sa njima poistovjećuju, kad se smiju i raduju i prisjećaju dana kad su oni bili njihovog uzrasta", kaže direktor Obdaništa „Neven" Danka Mitrović.

Mališanima je Nova godina već uveliko zakucala na vrata. Njihovim roditeljima to će se dogoditi za dan-dva. Vrijeme je opuštanja i darovanja poklona. Kažu da je uz poklon najljepše kad se daruje i poneki osmjeh.(BN televizija)
(Foto: BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar