Дијете трећа жртва стравичног удеса

Три мигранта погинула су, а десет је повређено у саобраћајној несрећи, која се догодила јутрос у 03.40 часова, на ауто-путу Ниш - Београд, у месту Дражевац у близини Алексинца. Двоје миграната погинуло је на лицу места, док је једно дете умрло у Клиничко-болничком центру у Нишу.

Србија 29.12.2016 | 11:45
Дијете трећа жртва стравичног удеса
Како је речено, у току преподнева у Клинички центар допремљено је још једно дете које је повређено у несрећи а које у први мах није пронађено због мрака.

До несреће је дошло када је возило марке „пасат“,алексиначких регистарских таблица којим је управљао за сада непознати возач и у ком су били мигранти, ударило у заштитну ограду и преврнуло се.

Повређени држављани Авганистана, Сирије и Ираказбринути су у нишком Клиничком центру.

Полиција интензивно трага за возачем који је побегао са лица места.

Аутомобилом је превожено чак 14 миграната, међу којима и шесторо деце. У збрињавању повређених учествовало је осам екипа хитне помоћи из Ниша и Алексинца.

Повређени су збинути у Ургентном центру Ниш. Једна операција је јутрос завршена, а две су у току.

Од дежурних лекара нишке Хитне помоћи и Ургентног центра сазнајемо да су неки од повређених животно угорожени, да имају тешке повреде главе и екстремитета и да су једном мигранту ампутиране обе ноге.

Од десет повређених који су примљени у нишки Ургентни центар, петоро деце је пребачено на Дечју клинику, а остали су на неурохирургији, кардиохирургији и ортопедији.

У алексиначкој болници, након збрињавања, двоје лакше повређених је отпуштено у пратњи полиције.

Саобраћај на ауто-путу у смеру ка Београду био је у прекиду због ове несреће око 90 минута.

Лекари кажу да само један од повређених зна енглески па је комуникација с њима отежана. Он је рекао да је возач био под утицајем алкохола и да су га молили да успори вожњу. Возач је после несреће, према наводима сведока, побегао са лица места и полиција за њим интензивно трага.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гогиц

29.12.2016 21:34

Ту се дјелимо само подјела без Крви. ....

ОДГОВОРИТЕ