Dijete treća žrtva stravičnog udesa

Tri migranta poginula su, a deset je povređeno u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros u 03.40 časova, na auto-putu Niš - Beograd, u mestu Draževac u blizini Aleksinca. Dvoje migranata poginulo je na licu mesta, dok je jedno dete umrlo u Kliničko-bolničkom centru u Nišu.

Srbija 29.12.2016 | 11:45
Dijete treća žrtva stravičnog udesa
Kako je rečeno, u toku prepodneva u Klinički centar dopremljeno je još jedno dete koje je povređeno u nesreći a koje u prvi mah nije pronađeno zbog mraka.

Do nesreće je došlo kada je vozilo marke „pasat“,aleksinačkih registarskih tablica kojim je upravljao za sada nepoznati vozač i u kom su bili migranti, udarilo u zaštitnu ogradu i prevrnulo se.

Povređeni državljani Avganistana, Sirije i Irakazbrinuti su u niškom Kliničkom centru.

Policija intenzivno traga za vozačem koji je pobegao sa lica mesta.

Automobilom je prevoženo čak 14 migranata, među kojima i šestoro dece. U zbrinjavanju povređenih učestvovalo je osam ekipa hitne pomoći iz Niša i Aleksinca.

Povređeni su zbinuti u Urgentnom centru Niš. Jedna operacija je jutros završena, a dve su u toku.

Od dežurnih lekara niške Hitne pomoći i Urgentnog centra saznajemo da su neki od povređenih životno ugoroženi, da imaju teške povrede glave i ekstremiteta i da su jednom migrantu amputirane obe noge.

Od deset povređenih koji su primljeni u niški Urgentni centar, petoro dece je prebačeno na Dečju kliniku, a ostali su na neurohirurgiji, kardiohirurgiji i ortopediji.

U aleksinačkoj bolnici, nakon zbrinjavanja, dvoje lakše povređenih je otpušteno u pratnji policije.

Saobraćaj na auto-putu u smeru ka Beogradu bio je u prekidu zbog ove nesreće oko 90 minuta.

Lekari kažu da samo jedan od povređenih zna engleski pa je komunikacija s njima otežana. On je rekao da je vozač bio pod uticajem alkohola i da su ga molili da uspori vožnju. Vozač je posle nesreće, prema navodima svedoka, pobegao sa lica mesta i policija za njim intenzivno traga.

Izvor: Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gogic

29.12.2016 21:34

Tu se djelimo samo podjela bez Krvi. ....

ODGOVORITE