Реторика која је дио 'несварене' историје

Србија и Хрватска стварају више историје него што могу да "сваре", а њихови тренутни односи, пуни војне реторике, не могу се одвојити од те "несварене" историје, пише данас словеначки лист "Дело", уз оцену да хвалисање двеју земаља наоружањем само буди опасне духове њихове болне прошлости.

Регион 29.12.2016 | 12:20
Реторика која је дио 'несварене' историје
Иза осмеха и лепих речи о побољшању односа, истиче љубљански лист, односи између Хрватске и Србије далеко су од добрих, а не чини се много тога како би се решила њихова најхитнија отворена питања, преноси СТА.

Није чудо што се Хрватска удубљује у сваку нову чарку са Словенијом, само да би скренула пажњу са својих спорова са источним суседом, оцењује "Дело".

Иако је Хрватска укинула блокаду српских преговора о чланству у ЕУ, огорченост и тензије између Загреба и Београда су и даље ту, закључује словеначка агенција.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ПАТОЛОГИЈА ЈЕДНОГ НАРОДА

29.12.2016 12:25

КАД ЧОВЈЕК САГЛЕДА ИСТОРИЈУ ОДНОСА ХРВАТА ПРЕМА СРБИМА У ЗАДЊИХ 100 ГОДИНА ПРОСТО ЈЕ НЕВЈЕРОЈАТНО ШТА СВЕ ЧИНЕ. КАКО ИМ СРБИ СТАЛНО СМЕТАЈУ. ИСТИНИ ЗА ВОЉУ, ВАТИКАН ЈЕ ИСТОРИЈСКИ И МНОГО РАНИЈЕ МЕЂУ ОВА ДВА НАРОДА МРСИО КОНЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрено

29.12.2016 12:47

Хрватска цека погресан корак Додика да заузме дјелове босне укљуцујуци и Бл .Србија неби могла ниста уцинити јел немозе на нато.Зато је србима у Бих најбоље са босњацима цувати босну јел се босњаци небоје никог.

ОДГОВОРИТЕ