Retorika koja je dio 'nesvarene' istorije

Srbija i Hrvatska stvaraju više istorije nego što mogu da "svare", a njihovi trenutni odnosi, puni vojne retorike, ne mogu se odvojiti od te "nesvarene" istorije, piše danas slovenački list "Delo", uz ocenu da hvalisanje dveju zemalja naoružanjem samo budi opasne duhove njihove bolne prošlosti.

Region 29.12.2016 | 12:20
Retorika koja je dio 'nesvarene' istorije
Iza osmeha i lepih reči o poboljšanju odnosa, ističe ljubljanski list, odnosi između Hrvatske i Srbije daleko su od dobrih, a ne čini se mnogo toga kako bi se rešila njihova najhitnija otvorena pitanja, prenosi STA.

Nije čudo što se Hrvatska udubljuje u svaku novu čarku sa Slovenijom, samo da bi skrenula pažnju sa svojih sporova sa istočnim susedom, ocenjuje "Delo".

Iako je Hrvatska ukinula blokadu srpskih pregovora o članstvu u EU, ogorčenost i tenzije između Zagreba i Beograda su i dalje tu, zaključuje slovenačka agencija.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

PATOLOGIJA JEDNOG NARODA

29.12.2016 12:25

KAD ČOVJEK SAGLEDA ISTORIJU ODNOSA HRVATA PREMA SRBIMA U ZADNJIH 100 GODINA PROSTO JE NEVJEROJATNO ŠTA SVE ČINE. KAKO IM SRBI STALNO SMETAJU. ISTINI ZA VOLJU, VATIKAN JE ISTORIJSKI I MNOGO RANIJE MEĐU OVA DVA NARODA MRSIO KONCE.

ODGOVORITE
Name

iskreno

29.12.2016 12:47

Hrvatska ceka pogresan korak Dodika da zauzme djelove bosne ukljucujuci i Bl .Srbija nebi mogla nista uciniti jel nemoze na nato.Zato je srbima u Bih najbolje sa bosnjacima cuvati bosnu jel se bosnjaci neboje nikog.

ODGOVORITE