Као Тоти, Гигс и Малдини! Сале Илић уз раме свјетским асовима по ВЈЕРНОСТИ!

Саша Илић ће прославити 40. рођендан у Партизану! У клубу је већ 15 година, а толико дуго су за једну екипу играли само Малдини, Тоти, Раул, Џерард, Гигс...

Фудбал 30.12.2016 | 00:00
Као Тоти, Гигс и Малдини! Сале Илић уз раме свјетским асовима по ВЈЕРНОСТИ!
Капитен црно-белих је легенда клуба, играч кога обожавају навијачи “парног ваљка” и коме се диве противичке присталице. А руку на срце, такав статус имају само они највећи, иконе клубова. Продужетком уговора на још једну сезону показао је да није спреман да каже збогом фудбалу.

Илић је готово целу каријеру провео у дресу црно-белих. Имао је кратке излете у Селту, Галатасарај и Салцбург, али се увек враћао. Због тога је и оборио рекорд по броју наступа у дресу Партизана, па уз његово име стоји - 797 мечева за Партизан. И биће их још!

Његов пример је изолован у савременом фудбалу, посебно у Србији. Млади фудбалери све раније напуштају земљу и питање је да ли ће се скоро појавити неко ко ће забележити бар 200 наступа за један клуб.

После свих ових година јасно је да Сале не може без Партизана, али важи и обратно. Тако је било и ове сезоне, када је капитен продужио верност црно-белима на још једну годину.

- У неколико наврата сам потписивао нови уговор на по још годину дана. На то сам навикао. Сваке године лажем и себе и друге да ће баш та година бити моја последња у професионалном фудбалу - истакао је Илић.

Капитен црно-белих је тако стао раме уз раме легендама иностраних клубова који су одувек знали само за један клуб.

ОНИ СУ ИКОНЕ СВОЈИХ КЛУБОВА

РАЈАН ГИГС (Манчестер јунајтед)

Велшанин је целу каријеру провео на “Олд Трафорду”, пошто је дрес “црвених ђавола” носио пуне 24 године. За време његовог боравка у клубу, изабраници Алекса Фергусона су освојили 13 титула. Након завршетка каријере (2014) постао је помоћни тренер Јунајтеда, али је морао да напусти клуб када је за стратега постављен Жозе Мурињо.

РАУЛ (Реал Мадрид)

Одлични нападач је већи део каријере провео на “Сантјагу Бернабеуу” и вероватно би је ту и завршио да није било сукоба с тренером Жозеом Мурињом. Раул је носио дрес “краљевића” од 1994. до 2010. године, када је отишао у Шалке, па у Ал Сад.

ФРАНЧЕСКО ТОТИ (Рома)

Капитен “вучице” је милионима Реала и Челсија рекао “не”, за њега је увек постојала Рома.

- Никад нећете напустити сиромашне родитеље како бисте живели са странцима - рекао је Тоти.

За Римљане је дебитовао 1992. године и још не жели да оконча каријеру.

ПАОЛО МАЛДИНИ (Милан)

Легендарном дефанзивцу Милана током каријере није падало на памет да мења клуб. На “Сан Сиру” је поникао, 1978. године је кренуо у омладинску школу “росо-нера”, а каријеру је завршио у црвено-црном дресу 2009. Дакле, у једном клубу је провео чак 31 годину.

СТИВЕН ЏЕРАРД (Ливерпул)

Џерард је икона Ливерпула, играч у кога су се клели навијачи црвених. Због тога је свима тешко пало када је капитену истекао уговор и када се у сузама опростио од “Енфилда”. Дрес Ливерпула је носио 17 година, а од 2003. је носио капитенску траку. Ове године је завршио каријеру.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар