Kao Toti, Gigs i Maldini! Sale Ilić uz rame svjetskim asovima po VJERNOSTI!

Saša Ilić će proslaviti 40. rođendan u Partizanu! U klubu je već 15 godina, a toliko dugo su za jednu ekipu igrali samo Maldini, Toti, Raul, Džerard, Gigs...

Fudbal 30.12.2016 | 00:00
Kao Toti, Gigs i Maldini! Sale Ilić uz rame svjetskim asovima po VJERNOSTI!
Kapiten crno-belih je legenda kluba, igrač koga obožavaju navijači “parnog valjka” i kome se dive protivičke pristalice. A ruku na srce, takav status imaju samo oni najveći, ikone klubova. Produžetkom ugovora na još jednu sezonu pokazao je da nije spreman da kaže zbogom fudbalu.

Ilić je gotovo celu karijeru proveo u dresu crno-belih. Imao je kratke izlete u Seltu, Galatasaraj i Salcburg, ali se uvek vraćao. Zbog toga je i oborio rekord po broju nastupa u dresu Partizana, pa uz njegovo ime stoji - 797 mečeva za Partizan. I biće ih još!

Njegov primer je izolovan u savremenom fudbalu, posebno u Srbiji. Mladi fudbaleri sve ranije napuštaju zemlju i pitanje je da li će se skoro pojaviti neko ko će zabeležiti bar 200 nastupa za jedan klub.

Posle svih ovih godina jasno je da Sale ne može bez Partizana, ali važi i obratno. Tako je bilo i ove sezone, kada je kapiten produžio vernost crno-belima na još jednu godinu.

- U nekoliko navrata sam potpisivao novi ugovor na po još godinu dana. Na to sam navikao. Svake godine lažem i sebe i druge da će baš ta godina biti moja poslednja u profesionalnom fudbalu - istakao je Ilić.

Kapiten crno-belih je tako stao rame uz rame legendama inostranih klubova koji su oduvek znali samo za jedan klub.

ONI SU IKONE SVOJIH KLUBOVA

RAJAN GIGS (Mančester junajted)

Velšanin je celu karijeru proveo na “Old Trafordu”, pošto je dres “crvenih đavola” nosio pune 24 godine. Za vreme njegovog boravka u klubu, izabranici Aleksa Fergusona su osvojili 13 titula. Nakon završetka karijere (2014) postao je pomoćni trener Junajteda, ali je morao da napusti klub kada je za stratega postavljen Žoze Murinjo.

RAUL (Real Madrid)

Odlični napadač je veći deo karijere proveo na “Santjagu Bernabeuu” i verovatno bi je tu i završio da nije bilo sukoba s trenerom Žozeom Murinjom. Raul je nosio dres “kraljevića” od 1994. do 2010. godine, kada je otišao u Šalke, pa u Al Sad.

FRANČESKO TOTI (Roma)

Kapiten “vučice” je milionima Reala i Čelsija rekao “ne”, za njega je uvek postojala Roma.

- Nikad nećete napustiti siromašne roditelje kako biste živeli sa strancima - rekao je Toti.

Za Rimljane je debitovao 1992. godine i još ne želi da okonča karijeru.

PAOLO MALDINI (Milan)

Legendarnom defanzivcu Milana tokom karijere nije padalo na pamet da menja klub. Na “San Siru” je ponikao, 1978. godine je krenuo u omladinsku školu “roso-nera”, a karijeru je završio u crveno-crnom dresu 2009. Dakle, u jednom klubu je proveo čak 31 godinu.

STIVEN DŽERARD (Liverpul)

Džerard je ikona Liverpula, igrač u koga su se kleli navijači crvenih. Zbog toga je svima teško palo kada je kapitenu istekao ugovor i kada se u suzama oprostio od “Enfilda”. Dres Liverpula je nosio 17 godina, a od 2003. je nosio kapitensku traku. Ove godine je završio karijeru.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar