Влада тражи да јој Теслић врати поклон

Влада Републике Српске општини Теслић жели да одузме пословну зону Борја, коју јој је поклонила 2010. године, пише Ал Јазеера. Начелник Теслића Милан Миличевић сматра да се тиме Влада и локални СНСД свете због губитка још једних локалних избора, те да су због тога доспјели у Додикову такозвану “црну књигу”.

Република Српска 28.12.2016 | 22:40
Влада тражи да јој Теслић врати поклон
Дрвна индустрија Борја некада је запошљавала више од 2 хиљаде радника. Сачувана у рату, али уништена након њега. У више наврата Влада Републике Српске покушала је да врати сјај некадашњем дрвном гиганту, али је на крају тај посао повјерила општинској власти.

2010. године, у вријеме када је Теслићем управљао СНСД, Влада је општини поклонила више од 56 хиљада метара квадратних пословне зоне Борја. Оно што је тада поклонила након локалних избора затражила је назад.
Општина улаже жалбу у коју начелник не полаже превише наде јер, како каже за Ал Џазиру, Влада тужбом врши правно насиље.

Влада Републике Српске је заиста путем Правобранилаштва поднијела тужбу против општине Теслић и тражи брисање књижења имовине на име општине, потврђено је Алџазири из Правобранилаштва.

Као разлог наводе да општина предметне некретнине није привела намјени, а
намјена је била стварање индустријске зоне, објашњава премијерка Жељка Цвијановић.

Индустријске зоне нема, јер су се заинтересовани инвеститори повукли након посљедњих потеза Владе Српске, одговара начелник.

Да је ово разлог зашто Влада Борју жели назад негирају и премијер и локални СНСД.

Ипак, регулациони план који је општина већ израдила говори супротно. У њему је јасно назначено да општина Борју види као индустријску зону.

Али, док се не не оконча судски спор који је покренула Влада, планови о овом предузећу остају недосањани сан општинских власти и становника Теслића.

Међутим, Теслић има још једну индустријску зону Ланару, која је такође поклон Владе Републике Српске, па се општина сада плаши да би се и са овим предузећем могло десити исто што и са Борјом.

(Ал јазеера/БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бане

29.12.2016 01:36

Па јел то владино или је норода који зиви у теслицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.12.2016 03:28

То Србине Додице само разваљуј и онако сви паметни одлазе из РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мода ИВ

29.12.2016 11:09

Народна пословица: Отимало давало, с кокошима спавало, кокоши му с*але, *ована му дале.

ОДГОВОРИТЕ