Vlada traži da joj Teslić vrati poklon

Vlada Republike Srpske opštini Teslić želi da oduzme poslovnu zonu Borja, koju joj je poklonila 2010. godine, piše Al Jazeera. Načelnik Teslića Milan Miličević smatra da se time Vlada i lokalni SNSD svete zbog gubitka još jednih lokalnih izbora, te da su zbog toga dospjeli u Dodikovu takozvanu “crnu knjigu”.

Republika Srpska 28.12.2016 | 22:40
Vlada traži da joj Teslić vrati poklon
Drvna industrija Borja nekada je zapošljavala više od 2 hiljade radnika. Sačuvana u ratu, ali uništena nakon njega. U više navrata Vlada Republike Srpske pokušala je da vrati sjaj nekadašnjem drvnom gigantu, ali je na kraju taj posao povjerila opštinskoj vlasti.

2010. godine, u vrijeme kada je Teslićem upravljao SNSD, Vlada je opštini poklonila više od 56 hiljada metara kvadratnih poslovne zone Borja. Ono što je tada poklonila nakon lokalnih izbora zatražila je nazad.
Opština ulaže žalbu u koju načelnik ne polaže previše nade jer, kako kaže za Al Džaziru, Vlada tužbom vrši pravno nasilje.

Vlada Republike Srpske je zaista putem Pravobranilaštva podnijela tužbu protiv opštine Teslić i traži brisanje knjiženja imovine na ime opštine, potvrđeno je Aldžaziri iz Pravobranilaštva.

Kao razlog navode da opština predmetne nekretnine nije privela namjeni, a
namjena je bila stvaranje industrijske zone, objašnjava premijerka Željka Cvijanović.

Industrijske zone nema, jer su se zainteresovani investitori povukli nakon posljednjih poteza Vlade Srpske, odgovara načelnik.

Da je ovo razlog zašto Vlada Borju želi nazad negiraju i premijer i lokalni SNSD.

Ipak, regulacioni plan koji je opština već izradila govori suprotno. U njemu je jasno naznačeno da opština Borju vidi kao industrijsku zonu.

Ali, dok se ne ne okonča sudski spor koji je pokrenula Vlada, planovi o ovom preduzeću ostaju nedosanjani san opštinskih vlasti i stanovnika Teslića.

Međutim, Teslić ima još jednu industrijsku zonu Lanaru, koja je takođe poklon Vlade Republike Srpske, pa se opština sada plaši da bi se i sa ovim preduzećem moglo desiti isto što i sa Borjom.

(Al jazeera/BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bane

29.12.2016 01:36

Pa jel to vladino ili je noroda koji zivi u teslicu

ODGOVORITE
Name

Milan

29.12.2016 03:28

To Srbine Dodice samo razvaljuj i onako svi pametni odlaze iz RS

ODGOVORITE
Name

Moda IV

29.12.2016 11:09

Narodna poslovica: Otimalo davalo, s kokošima spavalo, kokoši mu s*ale, *ovana mu dale.

ODGOVORITE