Богданов циљ - повратак до Божића!

Српски интернационалац почео је да тренира благим интензитетом. Тренутни план је да се врати на терен почетком 2017. године.

Кошарка 31.12.2016 | 09:45
Богданов циљ - повратак до Божића!
Након више од два месеца дугог одсуства са терена, назире се дан када би Богдан Богдановић могао да се врати утакмицама.

Бек Фенербахчеа одиграо је последњи меч још 26. октобра, када је у једном продору стао на ногу свог бившег саиграча из Партизана, Леа Вестермана, и доживео непријатну повреду. Терен је напустио држећи се за зглоб и од тада није заиграо.

Прве процене говориле су да ће Богдановићев опоравак трајати две до три недеље, али се тај период продужио на више од два месеца. Први знаци охрабрења за навијаче стигли су почетком ове недеље, када је објављен клупски видео снимак на којем се види да Богдан полако почиње да трчи и да шутира.

Ове недеље, његов тим гостује Олимпијакосу у Атини, а Жељко Обрадовић ни у четвртак неће моћи да рачуна на српског бека.

Према писању портала "Еурохоопс", први меч на којем би Богдан могао да поново буде у саставу биће дуел Фенербахче - Армани, заказан за 6. јануар.

"Богдановић је и овај пут остао у Истанбулу, а његов тренутни план је да се врати у првој евролигашкој утакмици у 2017, години, против Арманија, с тим да би могао можда да добије минуте и у предстојећем дуелу против Ефеса (2. јануар), у оквиру турског првенства".

С обзиром на Богданов значај за екипу, Жељко Обрадовић и Фенербахче очигледно нису жели да преузму било какав ризик, па је сада апсолутно јасно да ће се вратити на терен тек када буде потпуно здрав и спреман.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар