Bogdanov cilj - povratak do Božića!

Srpski internacionalac počeo je da trenira blagim intenzitetom. Trenutni plan je da se vrati na teren početkom 2017. godine.

Košarka 31.12.2016 | 09:45
Bogdanov cilj - povratak do Božića!
Nakon više od dva meseca dugog odsustva sa terena, nazire se dan kada bi Bogdan Bogdanović mogao da se vrati utakmicama.

Bek Fenerbahčea odigrao je poslednji meč još 26. oktobra, kada je u jednom prodoru stao na nogu svog bivšeg saigrača iz Partizana, Lea Vestermana, i doživeo neprijatnu povredu. Teren je napustio držeći se za zglob i od tada nije zaigrao.

Prve procene govorile su da će Bogdanovićev oporavak trajati dve do tri nedelje, ali se taj period produžio na više od dva meseca. Prvi znaci ohrabrenja za navijače stigli su početkom ove nedelje, kada je objavljen klupski video snimak na kojem se vidi da Bogdan polako počinje da trči i da šutira.

Ove nedelje, njegov tim gostuje Olimpijakosu u Atini, a Željko Obradović ni u četvrtak neće moći da računa na srpskog beka.

Prema pisanju portala "Eurohoops", prvi meč na kojem bi Bogdan mogao da ponovo bude u sastavu biće duel Fenerbahče - Armani, zakazan za 6. januar.

"Bogdanović je i ovaj put ostao u Istanbulu, a njegov trenutni plan je da se vrati u prvoj evroligaškoj utakmici u 2017, godini, protiv Armanija, s tim da bi mogao možda da dobije minute i u predstojećem duelu protiv Efesa (2. januar), u okviru turskog prvenstva".

S obzirom na Bogdanov značaj za ekipu, Željko Obradović i Fenerbahče očigledno nisu želi da preuzmu bilo kakav rizik, pa je sada apsolutno jasno da će se vratiti na teren tek kada bude potpuno zdrav i spreman.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar