Усвојен Закон о банкама Српске

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас по хитном поступку Закон о банкама Републике Српске којим се уређују оснивање, пословање, управљање, надзор и реструктурисање банака.

Република Српска 28.12.2016 | 17:10
Усвојен Закон о банкама Српске
Законом о банкама Републике Српске уређује се престанак рада банака у Српској, као и заштита корисника банкарских услуга.

Посланици су усвојили по хитном поступку Закон о измјенама и допунама Закона о Агенцији за банкарство, чији је циљ проширење надлежности Агенције за консолидовани надзор и реструктурисање банака, уважавајући принципе утврђене релевантним директивама ЕУ.

По хитном поступку усвојен је Закон о измјенама и допунама Закона о порезу на добит, чији је циљ усклађивање правила опорезивања пореза на добит са начелима међународног опорезивања.

У дану за гласање, по хитном поступку усвојен је Закон о престанку важења Закона о посебном доприносу за солидарност, чији је циљ смањење административног оптерећења у Републици Српској укидањем парафискалних намета.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Нацрт закона о пореском систему Српске којим се уређује порески систем, као и успостављање и вођење регистра пореских и непореских давања.

Усвојени су и одлука о дугорочном задуживању Српске за наредну годину, одлука о краткорочном задуживању Српске емисијом трезорских записа за идућу годину, Закон о измјени и допуни Закона о тржишту хартија од вриједности, те одлука о прихватању задужења Српске према Европској инвестиционој банци за додатно финансирање по пројекту болница у Српској.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, након гласања, окончао је 21. посебну скупштинску сједницу.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ШТЕДИША

28.12.2016 17:38

Хоће ли закон допринијети да се нешто извуче за штедише код Бобар банке и Банке Српске ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.12.2016 18:14

Драги штедиша тешко, прије ће бити да ваља "камуфлирати" проблебе у Новој банци и Павловић банци. Ствари које министар спомиње о банкама су смјешне. Скоро све банке у РС су стране осим Павловић и Нове банке, А за ово двије се одавно не прича ништа добро.

Name

За ре

28.12.2016 20:43

Све некретнине Павловића банке(зграда банке у центру Бн,.Слобомир универзитет...,дио Житопромета....) су под хипотеком Бобар банке,,,,око 10 мил,,,је сад дужан Павловић Бобарау,,,,из гроба му Бобар чува ликвидност.....да крену у наплату из ББ....Павловић бизнис би пао исте секунде.....повезана лица.....док је матори жив имају шансе или ако .....

Name

Ре

28.12.2016 21:53

Шта све овај "за ре" написа, мало га брате претјера. Чиста нагађања без иједног наведеног доказа и чињенице, скоро па злонамјерно. Човјек има добар бизнис и у Америци. Да је тако црно пропао би Павловић много прије. Зна се да му је банка у проблему, кад је пропала Бобар банка народ кренуо да диже паре листом, мојој фамилији из Бн је све исплаћено, рекли су ми да ником није остао дужан. А и хапшен је па опет не пропаде.