Додатни извори за привредни развој

Начелник градског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Добоја Тихомир Глигорић изјавио је данас да је за развој добојске привреде важно успостављање добре сарадање локалне управе са институцијама Републике Српске и БиХ.

Република Српска 28.12.2016 | 16:50
Додатни извори за привредни развој
Глигорић је на данашњем округлом столу који је организован за локалне привреднике рекао новинарима да градски буџет за наредну годину, у износу од 33.750.000 КМ, није довољан за привредни развој, те да се до нових прихода мора доћи на друге начине.

"Ја се надам да ћемо ово питање рјешавати и са пријатељима из свијета", навео је Глигорић и најавио организовање регионалне конференције са представницима институција БиХ и амбасадорима земаља које су до сада помагале овај град, а све са циљем да се унаприједи реални сектор Добоја.

Један од предузетих корака је споразум са Институтом регија Европе /ИРЕ/ који су представници Добоја потписали 19. децембра, на основу којег је овај град постао дио асоцијације регија, градова, организација и институција Централне и Југоисточне Европе окупљених око ИРЕ.

Глигорић током марта наредне године очекује посјету делегације ИРЕ, а период до марта, како каже, види као добру прилику да се утврде локални приоритети и потребе.

Он је истакао да је циљ данашњег округлог стола да се на крају расправе донесу одређени закључци за јавни сектор, те да привредници укажу на своје потребе.

Глигорић је као приоритет Одјељења за привреду најавио израду базе података локалних привредника јер је према његовим ријечима досадашња била непотпуна.

Предсједник Скупштине града Добој Мурвет Бајрактаревић најавио је током обраћања присутнима да ће рад ове установе бити усмјерен на стварање повољнијег привредног амбијента.

Власник текстилног предузећа "Премиер" из Добоја Ранкица Панић сматра да је локални привредни амбијент лош, те да очекује искорак локалне управе у обезбјеђивању нових инвестиција.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Из овог закључујем

28.12.2016 15:56

Можда гријешим али из овог закључујем да Добој није претјерано задужен град.За разлику од Бања Луке коју су црвени задужили за 115 милиона км

ОДГОВОРИТЕ