Dodatni izvori za privredni razvoj

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Doboja Tihomir Gligorić izjavio je danas da je za razvoj dobojske privrede važno uspostavljanje dobre saradanje lokalne uprave sa institucijama Republike Srpske i BiH.

Republika Srpska 28.12.2016 | 16:50
Dodatni izvori za privredni razvoj
Gligorić je na današnjem okruglom stolu koji je organizovan za lokalne privrednike rekao novinarima da gradski budžet za narednu godinu, u iznosu od 33.750.000 KM, nije dovoljan za privredni razvoj, te da se do novih prihoda mora doći na druge načine.

"Ja se nadam da ćemo ovo pitanje rješavati i sa prijateljima iz svijeta", naveo je Gligorić i najavio organizovanje regionalne konferencije sa predstavnicima institucija BiH i ambasadorima zemalja koje su do sada pomagale ovaj grad, a sve sa ciljem da se unaprijedi realni sektor Doboja.

Jedan od preduzetih koraka je sporazum sa Institutom regija Evrope /IRE/ koji su predstavnici Doboja potpisali 19. decembra, na osnovu kojeg je ovaj grad postao dio asocijacije regija, gradova, organizacija i institucija Centralne i Jugoistočne Evrope okupljenih oko IRE.

Gligorić tokom marta naredne godine očekuje posjetu delegacije IRE, a period do marta, kako kaže, vidi kao dobru priliku da se utvrde lokalni prioriteti i potrebe.

On je istakao da je cilj današnjeg okruglog stola da se na kraju rasprave donesu određeni zaključci za javni sektor, te da privrednici ukažu na svoje potrebe.

Gligorić je kao prioritet Odjeljenja za privredu najavio izradu baze podataka lokalnih privrednika jer je prema njegovim riječima dosadašnja bila nepotpuna.

Predsjednik Skupštine grada Doboj Murvet Bajraktarević najavio je tokom obraćanja prisutnima da će rad ove ustanove biti usmjeren na stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta.

Vlasnik tekstilnog preduzeća "Premier" iz Doboja Rankica Panić smatra da je lokalni privredni ambijent loš, te da očekuje iskorak lokalne uprave u obezbjeđivanju novih investicija.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Iz ovog zaključujem

28.12.2016 15:56

Možda griješim ali iz ovog zaključujem da Doboj nije pretjerano zadužen grad.Za razliku od Banja Luke koju su crveni zadužili za 115 miliona km

ODGOVORITE