Руси ипак нису признали допинг

Антидопинг агенција Русије (РУСАДА) одбацила је да постоји системски допинг у тој земљи и саопштила да су речи руских званичника извучене из контекста.

Свијет 28.12.2016 | 13:35
Руси ипак нису признали допинг
Амерички "Њујорк Тајмс" пренео је изјаву директорке РУСАДА Ане Анцелиович да је било "институционалине допинг завере", али су Руси брзо демантовали такве тврдње, преноси агенција Тас.
 
РУСАДА је објавила да је све погрешно интерпретирано, док је из Кремља саопштено да ће се проверити веродостојност текста "Њујорк Тајмса" и да ће власти истражити у ком су тексту изречене речи директорке Анцелиович.

Уједно, Кремљ је још једном негирао умешаност у случај организованог допинга. У последњем извештају Светске андидопинг агенције (WАДА) наводи се да је више од 1.000 руских спортиста учествовалио у програму, за који је и држава знала, од 2011. до 2015. године.

Некадашњи први човек руског спорта Витали Смирнов, ког је на функцију поставио руски председник Владимир Путин, признао је да је било грешака у допинг систему.

"Не желим да причам уместо одговорних јуди. Из мог угла, као бивши министар спорта и председник Олимпијског комитета Русије, направљене су грешке", рекао је Смирнов за Њујорк Тајмс.

Извор: Б92/Тањуг
Фото: Геттy имагес

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пицоусти!

28.12.2016 12:40

Извор б92 и БЛИЦ -америчка " ИСТИНА"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта да кажем

28.12.2016 17:38

Сад јесу сад нису ,загонетно.!!!!

ОДГОВОРИТЕ