Москва ћути на посљедње ријечи

Посљедње ријечи чланова посаде палог руског авиона забиљежене у црној кутији упућују да је летјелица имала проблема са закрилцима.

Свијет 28.12.2016 | 07:49
Москва ћути на посљедње ријечи
Како преноси Раша тудеј, на снимку се чује како капетан Роман Волков неколико тренутака прије губљења сигнала каже “проклета закрилца“.

Затим је један од чланова посаде уплашено узвикнуо “команданте, ми падамо“, преноси Б92.

Ипак, ова сазнања нису званично потврђена и чека се детаљна анализа података са црне кутије извучене из Црног мора.

Претходно је руски министар саобраћаја Максим Соколов рекао да је црна кутија биљежила само техничке параметре авиона и да није снимила никакав аудио садржај.

Црна кутија је пронађена на 17 метара дубине у уторак и потом је пребачена у истраживачки центар ваздушних снага руског Министарства одбране у околини Москве.



Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Карадоз

28.12.2016 10:54

Руси и сами лете крсевима ста мислите какве онда поклањају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мома

28.12.2016 11:51

Ти знас циме лете Руси... туљане

Name

Ако су већ спомињани закрилци

28.12.2016 11:41

Није немогуће је да је дошло до хватања конденза на крилима односно тим закрилцима кад је усута велика количина хладног горива у резервоаре који се налазе у крилима. Није немогуће да тај авион прије полијетања није одледјен и заштићен од заледјивања (пошто је само на кратко слетио да узме гориво). Чим се дигао на неколико километара висине, гдје је температура добро испод нуле, ухватио се лед и флапсови више нису могли бити покретани. Није немогуће да му систем за одледјивање још није био у стању да рјеши тај проблем пошто је тек био полетио.

ОДГОВОРИТЕ