Moskva ćuti na posljednje riječi

Posljednje riječi članova posade palog ruskog aviona zabilježene u crnoj kutiji upućuju da je letjelica imala problema sa zakrilcima.

Svijet 28.12.2016 | 07:49
Moskva ćuti na posljednje riječi
Kako prenosi Raša tudej, na snimku se čuje kako kapetan Roman Volkov nekoliko trenutaka prije gubljenja signala kaže “prokleta zakrilca“.

Zatim je jedan od članova posade uplašeno uzviknuo “komandante, mi padamo“, prenosi B92.

Ipak, ova saznanja nisu zvanično potvrđena i čeka se detaljna analiza podataka sa crne kutije izvučene iz Crnog mora.

Prethodno je ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov rekao da je crna kutija bilježila samo tehničke parametre aviona i da nije snimila nikakav audio sadržaj.

Crna kutija je pronađena na 17 metara dubine u utorak i potom je prebačena u istraživački centar vazdušnih snaga ruskog Ministarstva odbrane u okolini Moskve.Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Karadoz

28.12.2016 11:54

Rusi i sami lete krsevima sta mislite kakve onda poklanjaju?

ODGOVORITE
Name

Moma

28.12.2016 12:51

Ti znas cime lete Rusi... tuljane

Name

Ako su već spominjani zakrilci

28.12.2016 12:41

Nije nemoguće je da je došlo do hvatanja kondenza na krilima odnosno tim zakrilcima kad je usuta velika količina hladnog goriva u rezervoare koji se nalaze u krilima. Nije nemoguće da taj avion prije polijetanja nije odledjen i zaštićen od zaledjivanja (pošto je samo na kratko sletio da uzme gorivo). Čim se digao na nekoliko kilometara visine, gdje je temperatura dobro ispod nule, uhvatio se led i flapsovi više nisu mogli biti pokretani. Nije nemoguće da mu sistem za odledjivanje još nije bio u stanju da rješi taj problem pošto je tek bio poletio.

ODGOVORITE