Бура у Влади Србије око Динкића и Карића

Скорашња вест да је тужилштво одустало од гоњења Млађана Динкића изазвала је љутњу у Влади Србије, а вечерашња вест да је и Богољуба Карића снашла иста судбина изазвала је - праву буру.

Србија 27.12.2016 | 21:34
Бура у Влади Србије око Динкића и Карића
Тако се може описати састанак између премијера Александра Вучића и министарке правде Неле Кубуровић, на којем су пале тешке речи после вечерашње вести да је Карић практично слободан човек и да може да се врати у Србију кад год пожели без страха од хапшења.

Како "Блиц" сазнаје од извора из Владе, Вучић је подигао глас у разговору с министарком Кубуровић, незадовољан оваквим расплетом случаја "Мобтел", тражећи објашњење како је дошло до ослобађања Карића и Динкића.

- Зар је могуће да нема никаквих доказа против Динкића и Карића?! - питао је премијер, који је раније, док је поступак још био у току, изјављивао да Карић може да се врати у Србију, али у - затвор.

Министарка Кубуровић се пред премијером бранила говорећи да је Тужилаштво самосталан орган и да она нема начина да утиче на одлуке о Динкићу и Карићу.

Тужилаштво за организовани криминал донело је данас наредбу о обустави истраге против Млађана Динкића која се од 30. децембра 2014. године спроводила због постојања основане сумње да је извршио кривично дело Злоупотреба службеног положаја, закључењем споразума са 13 пословних банака којима им је крајем 2002. године без накнаде на период од три године дата на коришћење имовина тадашње Савезне републике Југославије коју је користила Народна банка Југославије.

Исто тужилаштво обуставило је истрагу против Богољуба Карића поводом оснивања "Мобтела" и омогућавања предузећима са Кипра добијање девизних кредита Астра банке без гаранција.

(Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ае не рисе

27.12.2016 22:15

Не мажите очи народу. Дигао глас због кога? Па тај исти Динкић му је шеф комитета за сарадњу са Емиратима. Спрдају се са народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српска посла

27.12.2016 22:26

Кариц и Динкиц, свеци обојица,..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мјесање

27.12.2016 22:28

Ста се влада мјеса у правосудје.Код нас је министарство правде у ствари министарство неправде и то је на Балкану норма.Нисмо ми из отоманије јос изасли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селман-КРИМИ

27.12.2016 23:07

Република Српска је доласком Џерија Селмана изгубила Министарство правде и добила Министарство НЕправде

Name

Горски Вук

27.12.2016 22:30

Председниче Вучићу само напред и непопуштајте у борби против криминала и криминалаца у Специјалном тужилаштву и Богољуба Карића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yуре

27.12.2016 23:13

А сто ниси Вучицу очистио тужилаштво кад си преузео власт.Ста сад кукас глумцино.Питај сто твој Тома и Драгица са синовима раде шта хоће. Е па кад немогу и несмију њима ништа,онда људи кажу нећемо ни Карицу.

Name

Мерлин

27.12.2016 23:20

Шатро :)

ОДГОВОРИТЕ