Bura u Vladi Srbije oko Dinkića i Karića

Skorašnja vest da je tužilštvo odustalo od gonjenja Mlađana Dinkića izazvala je ljutnju u Vladi Srbije, a večerašnja vest da je i Bogoljuba Karića snašla ista sudbina izazvala je - pravu buru.

Srbija 27.12.2016 | 21:34
Bura u Vladi Srbije oko Dinkića i Karića
Tako se može opisati sastanak između premijera Aleksandra Vučića i ministarke pravde Nele Kuburović, na kojem su pale teške reči posle večerašnje vesti da je Karić praktično slobodan čovek i da može da se vrati u Srbiju kad god poželi bez straha od hapšenja.

Kako "Blic" saznaje od izvora iz Vlade, Vučić je podigao glas u razgovoru s ministarkom Kuburović, nezadovoljan ovakvim raspletom slučaja "Mobtel", tražeći objašnjenje kako je došlo do oslobađanja Karića i Dinkića.

- Zar je moguće da nema nikakvih dokaza protiv Dinkića i Karića?! - pitao je premijer, koji je ranije, dok je postupak još bio u toku, izjavljivao da Karić može da se vrati u Srbiju, ali u - zatvor.

Ministarka Kuburović se pred premijerom branila govoreći da je Tužilaštvo samostalan organ i da ona nema načina da utiče na odluke o Dinkiću i Kariću.

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je danas naredbu o obustavi istrage protiv Mlađana Dinkića koja se od 30. decembra 2014. godine sprovodila zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Zloupotreba službenog položaja, zaključenjem sporazuma sa 13 poslovnih banaka kojima im je krajem 2002. godine bez naknade na period od tri godine data na korišćenje imovina tadašnje Savezne republike Jugoslavije koju je koristila Narodna banka Jugoslavije.

Isto tužilaštvo obustavilo je istragu protiv Bogoljuba Karića povodom osnivanja "Mobtela" i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

(Blic)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ae ne rise

27.12.2016 22:15

Ne mažite oči narodu. Digao glas zbog koga? Pa taj isti Dinkić mu je šef komiteta za saradnju sa Emiratima. Sprdaju se sa narodom.

ODGOVORITE
Name

srpska posla

27.12.2016 22:26

Karic i Dinkic, sveci obojica,..

ODGOVORITE
Name

Mjesanje

27.12.2016 22:28

Sta se vlada mjesa u pravosudje.Kod nas je ministarstvo pravde u stvari ministarstvo nepravde i to je na Balkanu norma.Nismo mi iz otomanije jos izasli.

ODGOVORITE
Name

Selman-KRIMI

27.12.2016 23:07

Republika Srpska je dolaskom Džerija Selmana izgubila Ministarstvo pravde i dobila Ministarstvo NEpravde

Name

Горски Вук

27.12.2016 22:30

Председниче Вучићу само напред и непопуштајте у борби против криминала и криминалаца у Специјалном тужилаштву и Богољуба Карића

ODGOVORITE
Name

Yure

27.12.2016 23:13

A sto nisi Vučicu očistio tužilaštvo kad si preuzeo vlast.Sta sad kukas glumcino.Pitaj sto tvoj Toma i Dragica sa sinovima rade šta hoće. E pa kad nemogu i nesmiju njima ništa,onda ljudi kažu nećemo ni Karicu.

Name

Merlin

27.12.2016 23:20

Šatro :)

ODGOVORITE