Полиција задовољна својим радом!

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас су представили резултате рада полиције у овој години. Представници МУП-а су се похвалили бољом безбједносном ситуацијом у Републици Српској.

Република Српска 27.12.2016 | 22:40
Полиција задовољна својим радом!
Након колегијума је најављено повећање капацитета МУП-а у циљу боље заштите грађана, а из полиције су подржали и измјене Кривичног закона Републике Српске.

Током године полиција је успјешно обезбјеђивала више хиљада мањих и шест великих скупова, поручио је ресорни министар, а слични безбједносни изазови полицију очекују и у наредној години.

У полицији тврде да је смањен број кривичних дјела, а повећан степен откривања почињених кршења закона.

Министар унутрашњих послова очекује да ће измјене Кривичног закона Републике Српске омогућити полицији и правосуђу већи степен откривања и кажњавања сексуалних преступа и ефикаснију борбу против тероризма.

Поводом замјерки легалних власника оружја на високе трошкове замјене оружних листова, у МУП-у кажу да се закон мора испоштовати, а да већина трошкова замјене иде домовима здравља за љекарске прегледе и судовима за издавање увјерења о некажњавању.

Из МУП-а су у 2017. години најавили реорганизацију Центара јавне безбједности и повећање својих капацитета, како би били у могућности да боље заштите грађане и њихову имовину.

(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мг

28.12.2016 07:31

Полиција задовољна!!?? Нисте вас двојица полиција. Полиција није задовољна а народ поготово. А министре кад си предлозио накарадан закон о орузју наравно да цес да га бранис, јеси ли изрцунао да си мање пара утерао у будзет тим својим законом јер сад цес имати јос додатни тросак да се ријесис орузја које народ масовно враца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

28.12.2016 09:06

Ја нисам, ни приблизно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАЈА

28.12.2016 14:28

ХАХА, ПОЛИЦИЈА ЗАДОВОЉНА, КАКВА ЛАЖ, ЗАДОВОЉНИ СУ ОВИ У ВРХУ МУПА КОЈИ ИМАЈУ ВЕЛИКЕ ПЛАТЕ А ОБИЧНА ПОЛИЦИЈА ЈЕ НЕЗАДОВОЉНА, ПОНИЖЕНА И ЈАДНА А ТО ЈЕ ПОЧЕЛО БАШ ОД КАДА ЈЕ ЛУКАЧ ПОСТАВЉЕН ЗА МИНИСТРА. ОСТАЋЕ УПАМЋЕН КАО НАЈГОРИ ДО САДА

ОДГОВОРИТЕ