Policija zadovoljna svojim radom!

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su predstavili rezultate rada policije u ovoj godini. Predstavnici MUP-a su se pohvalili boljom bezbjednosnom situacijom u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 27.12.2016 | 22:40
Policija zadovoljna svojim radom!
Nakon kolegijuma je najavljeno povećanje kapaciteta MUP-a u cilju bolje zaštite građana, a iz policije su podržali i izmjene Krivičnog zakona Republike Srpske.

Tokom godine policija je uspješno obezbjeđivala više hiljada manjih i šest velikih skupova, poručio je resorni ministar, a slični bezbjednosni izazovi policiju očekuju i u narednoj godini.

U policiji tvrde da je smanjen broj krivičnih djela, a povećan stepen otkrivanja počinjenih kršenja zakona.

Ministar unutrašnjih poslova očekuje da će izmjene Krivičnog zakona Republike Srpske omogućiti policiji i pravosuđu veći stepen otkrivanja i kažnjavanja seksualnih prestupa i efikasniju borbu protiv terorizma.

Povodom zamjerki legalnih vlasnika oružja na visoke troškove zamjene oružnih listova, u MUP-u kažu da se zakon mora ispoštovati, a da većina troškova zamjene ide domovima zdravlja za ljekarske preglede i sudovima za izdavanje uvjerenja o nekažnjavanju.

Iz MUP-a su u 2017. godini najavili reorganizaciju Centara javne bezbjednosti i povećanje svojih kapaciteta, kako bi bili u mogućnosti da bolje zaštite građane i njihovu imovinu.

(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mg

28.12.2016 07:31

Policija zadovoljna!!?? Niste vas dvojica policija. Policija nije zadovoljna a narod pogotovo. A ministre kad si predlozio nakaradan zakon o oruzju naravno da ces da ga branis, jesi li izrcunao da si manje para uterao u budzet tim svojim zakonom jer sad ces imati jos dodatni trosak da se rijesis oruzja koje narod masovno vraca.

ODGOVORITE
Name

Hm

28.12.2016 09:06

Ja nisam, ni priblizno.

ODGOVORITE
Name

CAJA

28.12.2016 14:28

HAHA, POLICIJA ZADOVOLJNA, KAKVA LAŽ, ZADOVOLJNI SU OVI U VRHU MUPA KOJI IMAJU VELIKE PLATE A OBIČNA POLICIJA JE NEZADOVOLJNA, PONIŽENA I JADNA A TO JE POČELO BAŠ OD KADA JE LUKAČ POSTAVLJEN ZA MINISTRA. OSTAĆE UPAMĆEN KAO NAJGORI DO SADA

ODGOVORITE