"Топлани" гаранција на пет милиона КМ

Скупштина града Бањалуке вечерас је на ванредној сједници једногласно усвојила одлуку о издавању гаранцији бањалучкој "Топлани" на износ до пет милиона КМ.

Република Српска 27.12.2016 | 20:40
"Топлани" гаранција на пет милиона КМ
Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је ова одлука била неопходна да би се обезбиједио наставак сезоне гријања у Бањалуци, саопштено је вечерас из Градске управе.

"С обзиром на то да су пред нама празници када снабдјевачи мазута махом не раде морали смо хитно интервенисати и предузећу `Топлана` издати гаранције на износ до пет милиона КМ да би могли набавити мазут и финансирати постојеће обавезе", навео је Радојичић.

Он је напоменуо да овај новац неће бити довољан за окончање текуће сезоне гријања, али да је, међу више лоших, ово рјешење било најмање лоше.

"Све друге варијанте биле су још лошије јер су подразумијевале подизање још већих кредита", рекао је Радојичић.

Он је нагласио да ова одлука неће дугорочно ријешити проблем гријања у Бањалуци и градска власт убрзо ће морати да се опредијели, те на основу разговора са Европском банком за обнову и развој и других потенцијалних партнера изабере модел за трајно реструктурисање овог предузећа.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈЕДАН ЦОВЕК И ЈЕДНА ПАТКА!

27.12.2016 20:21

Рецимо наплатити 20 милиона од клосара сто сте им земљу поклонили? Мој ти Игоре, ´дје це ти дуса! Јос све то радис под окриљем Еаст-Wест сектаса који су те натјерали на то да ојадис свој народ!! Кредит и само кредит! Убиј СРБина, то вам је мото, вама сектасима, трилатералцима, УДБА-сима, снсд- ОВЦАМА! Пробуди се, и реци не ДЈАВОЛУ! Толико си посједнут да ти је и тен црн (не од сунца), толико те дуса боли... Немас боје, безлицан си! Као марионета. Ста као, па ти и јеси марионета. Довољно је да казес НЕ, доста је! Мозда ти се и врати осмјех на лице. ;-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само доведите још и Бонд

27.12.2016 20:28

А за нову годину још платите паразите из агенције Бонд да обезбјеђују концерт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.12.2016 08:18

Јуче неки нови превозник вози мазут кроз град...кад прије?

ОДГОВОРИТЕ