"Toplani" garancija na pet miliona KM

Skupština grada Banjaluke večeras je na vanrednoj sjednici jednoglasno usvojila odluku o izdavanju garanciji banjalučkoj "Toplani" na iznos do pet miliona KM.

Republika Srpska 27.12.2016 | 20:40
"Toplani" garancija na pet miliona KM
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je ova odluka bila neophodna da bi se obezbijedio nastavak sezone grijanja u Banjaluci, saopšteno je večeras iz Gradske uprave.

"S obzirom na to da su pred nama praznici kada snabdjevači mazuta mahom ne rade morali smo hitno intervenisati i preduzeću `Toplana` izdati garancije na iznos do pet miliona KM da bi mogli nabaviti mazut i finansirati postojeće obaveze", naveo je Radojičić.

On je napomenuo da ovaj novac neće biti dovoljan za okončanje tekuće sezone grijanja, ali da je, među više loših, ovo rješenje bilo najmanje loše.

"Sve druge varijante bile su još lošije jer su podrazumijevale podizanje još većih kredita", rekao je Radojičić.

On je naglasio da ova odluka neće dugoročno riješiti problem grijanja u Banjaluci i gradska vlast ubrzo će morati da se opredijeli, te na osnovu razgovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i drugih potencijalnih partnera izabere model za trajno restrukturisanje ovog preduzeća.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

JEDAN COVEK I JEDNA PATKA!

27.12.2016 20:21

Recimo naplatiti 20 miliona od klosara sto ste im zemlju poklonili? Moj ti Igore, ´dje ce ti dusa! Jos sve to radis pod okriljem East-West sektasa koji su te natjerali na to da ojadis svoj narod!! Kredit i samo kredit! Ubij SRBina, to vam je moto, vama sektasima, trilateralcima, UDBA-sima, snsd- OVCAMA! Probudi se, i reci ne DJAVOLU! Toliko si posjednut da ti je i ten crn (ne od sunca), toliko te dusa boli... Nemas boje, bezlican si! Kao marioneta. Sta kao, pa ti i jesi marioneta. Dovoljno je da kazes NE, dosta je! Mozda ti se i vrati osmjeh na lice. ;-)

ODGOVORITE
Name

Samo dovedite još i Bond

27.12.2016 20:28

A za novu godinu još platite parazite iz agencije Bond da obezbjeđuju koncert

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.12.2016 08:18

Juče neki novi prevoznik vozi mazut kroz grad...kad prije?

ODGOVORITE