Саша Даниловић гост Кошаркашког сабора

Требиње је домаћин Кошаркашког сабора, традиционалне спортске манифестације која се 20. пут одржава у Републици Српској, а на којој снаге одмјеравају селекције Републике Српске и Прве лиге Србије.

Република Српска 27.12.2016 | 18:30
Саша Даниловић гост Кошаркашког сабора
Делегацију Кошаркашког савеза Србије на Кошаркашком сабору у Требињу предводи његов предсједник Предраг Даниловић, славни кошаракаш који је поријеклом Требињац. Управо због тога Даниловић каже да се посебно радује што је у центру источне Херцеговине и напомиње да се ради искључиво о спортској причи.

“Кошарклашки савез Србије и прије је имао одличне везе са Кошаркашким савезом Републике Српске, а имаће их и убудуће. Не би желио да било каква врста ове манифестација буде искоришћена у поитичке сврхе, јер спорт нема никакве везе са политичком граном. Веома је добро када кажем да је Кошаркашки савез Србије одувек његовао добре односе са свим земљама у региону, али сматрам да је сасвим природно да је Кошаркашки савез Републике Српске најближи, јер сматрам да смо један народ”, истакао је Даниловић.

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Борис Спасојевић истакао је да је новина овогодишњег Сабора утакмица између женских репрезентација лига Републике Српске и Србије.

“Сабор је по први пут у Требињу, а увели смо и репрезентацију женске лиге Србије и Републике Српске. Много играчица с ових простора игра у Србији и то је само један логичан наставак свих догађаја које ћемо радити идућих година и надам се што више у Требињу, пошто Требиње то заслужује”, истакао је Спасојевић.

Делегације кошаркашких савеза Србије и Републике Српске посјетили су и Градску управу гдје су разговарали о актуленој спортској ситуацији у Требињу са замјеником градоначелнка Мирком Ћурићем.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

косарка рс

27.12.2016 23:37

Видим да сте објавили....рекох зар је могуце да нисте јавили да су се састале двије српске репрезентације.

ОДГОВОРИТЕ