Saša Danilović gost Košarkaškog sabora

Trebinje je domaćin Košarkaškog sabora, tradicionalne sportske manifestacije koja se 20. put održava u Republici Srpskoj, a na kojoj snage odmjeravaju selekcije Republike Srpske i Prve lige Srbije.

Republika Srpska 27.12.2016 | 18:30
Saša Danilović gost Košarkaškog sabora
Delegaciju Košarkaškog saveza Srbije na Košarkaškom saboru u Trebinju predvodi njegov predsjednik Predrag Danilović, slavni košarakaš koji je porijeklom Trebinjac. Upravo zbog toga Danilović kaže da se posebno raduje što je u centru istočne Hercegovine i napominje da se radi isključivo o sportskoj priči.

“Košarklaški savez Srbije i prije je imao odlične veze sa Košarkaškim savezom Republike Srpske, a imaće ih i ubuduće. Ne bi želio da bilo kakva vrsta ove manifestacija bude iskorišćena u poitičke svrhe, jer sport nema nikakve veze sa političkom granom. Veoma je dobro kada kažem da je Košarkaški savez Srbije oduvek njegovao dobre odnose sa svim zemljama u regionu, ali smatram da je sasvim prirodno da je Košarkaški savez Republike Srpske najbliži, jer smatram da smo jedan narod”, istakao je Danilović.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević istakao je da je novina ovogodišnjeg Sabora utakmica između ženskih reprezentacija liga Republike Srpske i Srbije.

“Sabor je po prvi put u Trebinju, a uveli smo i reprezentaciju ženske lige Srbije i Republike Srpske. Mnogo igračica s ovih prostora igra u Srbiji i to je samo jedan logičan nastavak svih događaja koje ćemo raditi idućih godina i nadam se što više u Trebinju, pošto Trebinje to zaslužuje”, istakao je Spasojević.

Delegacije košarkaških saveza Srbije i Republike Srpske posjetili su i Gradsku upravu gdje su razgovarali o aktulenoj sportskoj situaciji u Trebinju sa zamjenikom gradonačelnka Mirkom Ćurićem.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kosarka rs

27.12.2016 23:37

Vidim da ste objavili....rekoh zar je moguce da niste javili da su se sastale dvije srpske reprezentacije.

ODGOVORITE